Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Delavnica – Uvedba BIM kot tržna priložnost

SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo – Steber les in združenje SiBIM, sta 10. marca 2020, organizirala aktualno delavnico na temo uvedbe BIM (Building Information Modeling).

Arhiv: Študijski ogled referenčnih lesenih stavb – Vorarlberg, Avstrija

Med 5. in 7, marcem 2020 je avstrijski ProHolz Steiermark, organiziral zanimiv študijski ogled referenčnih lesenih stavb v avstrijski deželi Vorarlberg.

Arhiv: 8. razvojni dan gozdno lesnega sektorja

5. marca 2020 je bil na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v okviru sejma DOM, izveden tradicionalni 8. Razvojni dan Gozdno-lesnega sektorja.

Arhiv: Zbiranje predprijav za izhodne gospodarske delegacije lesarjev v letu 2020

Poteka zbiranje interesa za izhodne gospodarske delegacije lesarjev v letu 2020. Vljudno vabljeni k prijavi!

Arhiv: Evropske na gozdu temelječe industrije so skupaj predstavile svojo vizijo do leta 2050 in svojo bistveno vlogo pri prispevanju k cilju ogljične nevtralnosti

Evropska konfederacija lesnopredelovalne industrije (CEI-Bois), Konfederacija evropskih papirnih industrij (CEPI), Evropska federacija proizvajalcev lesnih plošč (EPF), Evropska konfederacija industrije pohištva (EFIC), Bioenergy Europe in Tehnološka platforma gozdnega sektorja (FTP), so skupaj predstavile "Vizijo na gozdu temelječe industrije do leta 2050" in njihovo bistveno vlogo pri prispevanju k cilju ogljične nevtralnosti.

Arhiv: Delavnica o digitalizaciji za lesarje

27. novembra 2019 smo v okviru aktivnosti SRIP PSiDL, skupaj z Digitalnim stičiščem Slovenije (DIHS), organizirali delavnico na temo digitalizacije.

Arhiv: Les je bistvenega pomena za izgradnjo brez-ogljičnega bio-gospodarstva

Evropska konfederacija lesnopredelovalne industrije CEI-Bois poziva politiko, naj les postavijo v središče načrtov za zmanjšanje emisij in doseganje brez-ogljičnih ciljev.

Arhiv: Posvet Izzivi v lesarstvu 2019

Že tradicionalni posvet “IZZIVI V LESARSTVU“, ki je bil organiziran 7. novembra 2019 v okviru sejma AMBIENTI na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Arhiv: Mednarodna konferenca Lesena ikona

Mednarodna konferenca je spodbujala inovativno lesarstvo s predstavitvami ter debatami profesionalcev iz prakse in stroke o aktualnih raziskovalnih projektih, uspešnih poslovnih primerih implementacije znanja v prakso ter lesarskih politikah. SRIP PSiDL je bil predstavljen kot osrednji primer projekta, ki ga odlikujejo INTEGRACIJA, KOMPLEKSNOST in MEDSEKTORSKI PRISTOPI.

Arhiv: Javni razpis Spodbude za razvoj lesarstva na področju polproizvodov 2.0.

Direktorat za lesarstvo pri MGRT je preko Slovenskega podjetniškega sklada objavil drugo odpiranje Javnega razpisa P4L 2019 - Spodbude za razvoj lesarstva na področju polproizvodov 2.0.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.