Novice


Arhiv: Revidirane družbe, pozor na nov dokument!

Po novem bodo morale vse revidirane družbe javnosti razkriti svoj sistem (korporativnega) upravljanja.

V letno poročilo (kot del poslovnega poročila) za leto 2016 (poslovno poročilo lahko oddate tudi po 31. marcu) morate po novem vključiti IZJAVO O UPRAVLJANJU. Izjava o upravljanju je priložnost, da družba identificira svoje organizacijske slabosti in jih odpravi. Korporativno upravljanje predstavlja pomembno informacijo tako poslovnemu okolju kot potencialnim investitorjem, zmanjšuje tveganja s področja upravljanja, hkrati pa je orodje za izboljšanje lastne konkurenčnosti in strokovnosti pri upravljanju.

Kaj to je?

Izjava o upravljanju je »osebna izkaznica upravljanja družbe« s katero razkrijejo javnosti svoj sistem upravljanja, tako, da izberejo referenčni kodeks korporativnega upravljanja (ki mora biti javno objavljen), se nanj sklicujejo ter pojasnijo, katerih delov kodeksa ne upoštevajo in razloge za to. Sankcije, če jo družba ne pripravi ali ne vključi v letno poročilo ni, a jo bodo zahtevali revizorji.

Kako jo pripraviti?

Priporočljivo je, da se k pripravi izjave pristopi celovito in poglobljeno ter ob tesnem sodelovanju vodstva družbe z notranjimi ali morebitnimi zunanjimi strokovnjaki.

Ker gre za novost za večino poslovodstev na GZS skupaj z Združenjem nadzornikov Slovenije pripravljamo dve delavnici:

 

Več informacij: 

Kodeks upravljanja za nejavne družbe >>>  

Revidirane družbe, pozor na nov dokument! >>>

Kako z izjavo o upravljanju do večje konkurenčnosti družbe >>>

Delavnice, kjer vam bodo posredovane informacije pri pripravi kodeksa: 

- 10 marec, Dvorana C
- 29. marec, GZS

Fotogalerija