Varstvo okolja

Novice


Arhiv: OD-2016: Strateško – Odgovorno – Sistematično do odpadkov

Ob Svetovnem dnevu varstva okolja vas vabimo na Okoljski dan gospodarstva, kjer bomo spregovorili: Kako do okoljske odličnosti in krožnega gospodarstva?

Arhiv: MOP je podalo uradno obrazložitev določb Uredbe o CO2 dajatvi

Obrazložitev MOP glede Uredbe o CO2 dajatvi.

Arhiv: 1. aprila je začenja veljati nova uredba o CO2 dajatvi

Nova Uredba o okoljski dajatvi za onesnaževanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida (Ur. list RS, št. 22/16) določa, da se okoljska dajatev plačuje zaradi onesnaževanja zraka z emisijo CO2 pri zgorevanju goriva in opredeljuje, kdaj se določbe uredbe ne uporabljajo.

Arhiv: Pravilnik o metodologiji za izdelavo in vsebini energetskega pregleda – V JAVNI OBRAVNAVI

MzI je v javno obravnavo predložilo osnutek pravilnika, ki določa metodologijo in vsebino energetskega pregleda. Rok za posredovanje pripomb je 25. 3. 2016.

Arhiv: NOVOSTI PRI POROČANJU O ODPADKIH, 9. marec 2016

Vljudno vas vabimo na seminar, ki ga organiziramo v sodelovanju s CPU, na katerem se boste seznanili s ključnimi novostmi in obveznostmi Uredbe o odpadkih.

Arhiv: Podaljšanje javne obravnave o OP ravnanja z odpadki

Ministrstvo za okolje in prostor je v razpravo predložilo popravljeno in dopolnjeno verzijo osnutka OP ravnanja z odpadki. Javna obravnava je podaljšana do četrtka, 3. marca 2016.

Arhiv: Delovno srečanje zavezancev za pridobitev OVD iz dejavnosti odpadkov.

Delovno srečanje za zavezance, ki pripravljajo oceno možnosti za onesnaženje tal in podzemne vode in izhodiščno poročilo, na področju odpadkov

Arhiv: Gradiva s posveta o Programu ravnanja z odpadki

Gradiva z delovnega posveta o Programu ravnanja z odpadki v organizaciji GZS, Službe za varstvo okolja in Zbornice komunalnega gospodarstva v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor

Arhiv: PROGRAM RAVNANJA Z ODPADKI - program delovnega posveta

GZS, Služba za varstvo okolja in Zbornica komunalnega gospodarstva, vas v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor vljudno vabimo na predstavitev programa ravnanja z odpadki, ki ga na podlagi Uredbe o odpadkih pripravlja MOP.

Arhiv: Vabilo na predstavitev:varnostni listi in okoljske uredbe

Predstavitev je namenjena obstoječim in bodočim zavezancem »IED« in/ali »SEVESO« uredbe, »downstream user-jem«, ki morajo informacije v varnostnem listu prenesti v vsakodnevno zagotavljanje skladnosti z okoljsko zakonodajo, ki se nanaša na preprečevanje večjih nesreč in/ali onesnaženja podzemnih vod in tal na območju naprave.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.