Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Krožno gospodarstvo – Model prihodnosti

Ljubljana, 16.07.2018 – Na novi spletni platformi lahko podjetja in raziskovalne ustanove iz držav na območju Podonavja izmenjujejo oziroma trgujejo z materiali in proizvodi za ponovno uporabo in ustvarjajo mreže sodelovanja za razširjanje krožnega gospodarstva. Platforma (http://danube-goes-circular.eu/) z virtualno tržnico je nastala v okviru Evropskega Interreg projekta MOVECO, ki združuje partnerje iz desetih držav na območju Podonavja. Mednarodni konzorcij na spletni platformi deležnikom iz gospodarstva in drugih organizacij ponuja nabor orodij za implementacijo konceptov krožnega gospodarstva, z informacijami, ki so pomembne za prehod v krožno gospodarstvo, kot na primer o delovanju shem razširjene odgovornosti proizvajalcev v različnih državah.

Arhiv: Odpadek ali proizvod: kje je ločnica?

Aprila je Evropski parlament sprejel nov zakonodajni sveženj o odpadkih. Želite izvedeti več o novostih nove zakonodaje in kje je ločnica med odpadki in proizvodi? Kako iz odpadkov pridobimo nove proizvode? Kakšni pogoji morajo biti izpolnjeni? Pridružite se nam in soustvarjajte z nami!

Arhiv: e-mesečnik: okoljskE-novice GZS

Vabimo vas k prijavi na e-mesečnik okoljskE-novice GZS.

Arhiv: Posvet - Okoljsko oblikovanje in inovacije kot del krožnega gospodarstva za večjo konkurenčnost slovenskega gospodarstva, 6. 4. 2018

Želite slediti novostim na področju inovacij in razvoju novih znanj? Udeležite se posveta projekta MOVECO, ki bo na sejmu GREEN, v Gornji Radgoni v petek, 6. 4. 2018. Vljudno vabljeni!

Arhiv: Tvoje smeti so moj zaklad

MOVECO projektni partnerji smo izdali Newsletter II, s katerim vas seznanjamo o novostih. Prijetno branje!

Arhiv: GRADIVA - Konferenca Retracking - Sledi zanki / Conferenza Retracking - Segui il nodo

Spregovorili smo o možnostih, ki jih ponujajo kombinacije inovativnih, novih tehnologij za predelavo in povečano sledljivost za zapiranje snovnih tokov materialov iz polimerov s steklenimi vlakni.

Arhiv: Konferenca Retracking - Sledi zanki / Conferenza Retracking - Segui il nodo

Vas zanimajo možnosti, ki jih ponujajo kombinacije inovativnih, novih tehnologij za predelavo in povečano sledljivost za zapiranje snovnih tokov? Ti interessano le possibilità offerte dalle combinazioni di tecnologie di elaborazione innovative e nuove e una maggiore tracciabilità per chiudere i flussi di materiale?

Arhiv: Vpis podjetij in samostojnih podjetnikov, ki dajejo v promet manj kot 15.000 kg embalaže letno v evidenco ARSO

Obstoječa podjetja, ki opravljajo dejavnosti v zvezi z embalažo, se morajo vpisati do 31. 1. 2018, nova pa v 30 dneh po začetku opravljanja dejavnosti.

Arhiv: Predstavitev in razprava: osnutek Uredbe o emisijah v zrak iz srednjih kurilnih naprav

V sodelovanju z MOP bomo spregovorili o osnutku nove Uredbe, ki je v javni razpravi do 18. decembra. Vljudno vabljeni!

Arhiv: Informacijski sistem E-TROD za področje okoljskih dajatev

Programska podpora trošarinam in okoljskim dajatvam – dokumenti, ki jih je mogoče predložiti preko IS E-TROD.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.