Varstvo okolja

Novice


Arhiv: 19. Okoljski dan gospodarstva

Vljudno vabljeni na tradicionalni, 19. Okoljski dan gospodarstva "S plastiko po pameti - Nekoč je bila plastika za enkratno uporabo ..." v petek, 5. junija 2020, s pričetkom ob 9:30. Letošnji dogodek bo poseben. Okoljski dan bomo pripeljali k vam »domov«, saj bo potekal na daljavo, preko Zoom aplikacije. Ne le to. Tokratna konferenca bo mednarodna – z vrhunskimi strokovnjaki in govorci iz cele Evrope. Zato bo dogodek potekal v angleškem jeziku.

Arhiv: Predlog Zakona o učinkoviti rabi energije v JO do 4. maja

Namen zakona je zagotoviti in spodbuditi zmanjšanje rabe energije ob upoštevanju načel trajnostnega razvoja in temeljnih načel energetske politike.

Arhiv: Pregled opravljenih nalog v skladu s programom Strateškega sveta za okolje (SSO) GZS, na dan 17. 4. 2020

Odpadki, obratovalni – interni monitoring odpadnih vod, možnost povračila za posredne emisije toplogrednih plinov, problematika upravnih postopkov v pristojnosti MOP-a, embalaža, odpadna embalaža in okoljska dajatev, pPrihodnje naloge SSO GZS

Arhiv: Podaljšanje rokov za oddajo poročil, ki izhajajo iz zahtev ZVO-1 in njegovih podzakonskih predpisov ter Zakona o vodah

Pobuda za podaljšanje rokov za oddajo letnih okoljskih poročil.

Arhiv: Zaključek projekta in zadnji Novičnik RETRACKING

Konec februarja 2020 se je zaključil slovensko-italijanski projekt RETRACKING, sofinanciran v okviru programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija. Zahvaljujemo se vsem za dobro sodelovanje in si želimo nadaljnjega povezovanja pri uresničevanju ciljev na tem področju!

Arhiv: V okviru projekta RETRACKING izdane Tehnične publikacije

V okviru projekta smo pripravili dve tehnični publikaciji s področja reciklaže odpadkov iz kompozitov, ojačanih s steklenimi vlakni (GFRP) ter sledljivosti izdelkov iz recikliranih GFRP-jev. Na ogled sta naslednji publikaciji v treh jezikih, "Nove možnosti uporabe recikliranih kompozitov, ojačanih s steklenimi vlakni, v gradbenem sektorju", katero je pripravilo podjetje Gees Recycling (slovenska, angleška in italijanska verzija) ter "Razvoj metodologij za aplikacijo in branje RFID čipov v panelih iz polimerov ojačanih s steklenimi vlakni", katero je pripravilo podjetje Infordata Sistemi (slovenska, angleška in italijanska verzija).

Arhiv: Spremembe ZVO-1 v javni obravnavi do 6. 3. 2020

Ministrstvo za okolje in prostor je podaljšalo javno obravnavo do 6. marca 2020.

Arhiv: Vabilo na sestanek na temo ravnanja z nenevarnimi mineralnimi odpadki

Vabimo vas na delovni sestanek, kjer bi se pogovorili o obstoječem stanju na področju ravnanja s temi odpadki, z vidika dejanske možnosti trenutnega ravnanja in porasta stroškov ravnanja z njimi v zadnjem letu. Dotaknili bi se možnosti zmanjševanja in preprečevanja nastajanja teh odpadkov pri povzročiteljih, ter izoblikovali skupna stališča in pričakovanja deležnikov vrednostne verige glede tega problema.

Arhiv: Zaključki BAT in njihova vloga pri določevanju pogojev okoljevarstvenih dovoljenj industrije

V sredo, 29. januarja 2020, je na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani, potekala mednarodna konferenca "Zaključki BAT in njihova vloga pri določevanju pogojev okoljevarstvenih dovoljenj industrije". Dogodek smo organizirali v sodelovanju z Agencijo RS za okolje.

Arhiv: Zaključki BAT in njihova vloga pri določevanju pogojev okoljevarstvenih dovoljenj industrije

Spoštovani, v sodelovanju z Agencijo RS za Okolje vas vabimo 29.1. 2020 na konferenco o vplivu najboljših razpoložljivih postopkov na zahteve in vsebino okoljevarstvenih dovoljenj naših proizvodnih podjetij.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.