Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Gradivo z delavnice za predstavitev novih obrazcev za vloge IED in navodila OMO in IP

Objavljamo gradiva predstavljena na delavnici, ki je potekala 25.8.2020

Arhiv: Energetska kriza: Gospodarstvo pozdravlja ukrep pomoči

Vlada Republike Slovenije je potrdila besedilo Predloga zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina, ki ga je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravilo skupaj s predstavniki gospodarstva, na podlagi podatkov Svetovne banke ter pregleda ukrepov držav članic EU.

Arhiv: Osnutek Uredbe o spremembah in dopolnitvah Uredbe o odpadkih – javna obravnava

Komentar lahko oddate do 26. 8. 2022.

Arhiv: Sprememba Uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida

Finančna uprava RS obvešča, da se za določena goriva od 2. 8. 2022 dalje ponovno uvaja obveznost plačila okoljske dajatve za onesnaževanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida.

Arhiv: Vloge za uskladitev obstoječih naprav z Zaključki o BAT

Zakon o varstvu okolja (ZVO-2, Uradni list RS, št. 44/22) v 120. členu določa zahteve glede spremembe okoljevarstvenega dovoljenja po objavi zaključkov o BAT. Tako je določeno, da mora upravljavec naprave vložiti vlogo za spremembo okoljevarstvenega dovoljenja, ki je namenjena prilagoditvi zaključkom o BAT, najkasneje 15 mesecev pred iztekom štirih letih od objave novega zaključka o BAT.

Arhiv: 21. Okoljski dan gospodarstva - Bled, 3. junija 2022

Primerjali bomo različne poglede in razumevanja okolja ter pristope in rešitve, ki se ob soočanju z izzivi okolja v sodobni družbi porajajo. Vljudno vabljeni.

Arhiv: Razpis za vzpostavitev infrastrukture za alternativna goriva v prometu

Rok za oddajo vlog je 7. 6. 2022, pri čemer je 9. 5. 2022 rok za oddajo vlog za pridobitev soglasja s strani pristojnih institucij Republike Slovenije. Soglasje je pogoj za oddajo vlog na razpis Evropske komisije za področje infrastrukture za alternativna goriva v prometu.

Arhiv: Podaljšanje nižjih trošarin za električno energijo in energente za ogrevanje in pogon

Podaljšanje velja do 31. julija 2022 - področje davčne politike v okviru interventnih ukrepov.

Arhiv: Novi Zakon o varstvu okolja (ZVO-2) - vabilo na spletno predstavitev

Pod okriljem projekta IP Life Restart v katerem sodeluje tudi GZS kot projektni partner vas vljudno vabimo na predstavitev novega zakona o varstvu okolja (ZVO-2), ki je bil objavljen v uradnem listu RS 44/2022. Predstavitev novega zakona bo potekala v spletni obliki 20. 4. 2022 z začetkom ob 9. uri in predvidenim zaključkom ob 13.30. Zakon bodo predstavili prof. dr. Senko Pličanič, mag. Vesna Kolar Planinšič in Vanja Strle.

Arhiv: Posodobljeno: Objavljena metodologija za ocenjevanje škode v gospodarstvu zaradi dviga cen energentov

1. aprila je v veljavo stopila uredba, ki določa metodologijo za ocenjevanje škode, ki jo je upravičencem povzročil dvig cen energentov. Rok za predložitev vlog je 15. april 2022.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.