Zapri
E-vox t. 02 Združenje kovinske industrije

E📪VOX "MESEČNIK" 


Mesečni E-bilten za člane Združenja kovinske industrije

Številka #02 - Februar 2021

Spoštovani člani ZkovI.

Pred vami se nahaja februarska številka mesečnega biltena E-VOX, ki ga izdaja Združenje kovinske industrije.

Tokrat bi izpostavili "Klub direktorjev ZKovI", ki se enkrat mesečno dobiva predvsem z namenom izmenjave aktualnih informacij. Več si lahko preberete v nadaljevanju spodaj.

 
V biltenu pa kot običajno, aktualne in redne rubrike: "COVID-19 pri nas", "plačni kažipot", poslovne napovedi, Borza poslovnih priložnosti, - več v nadaljevanju...

Vse ostale novice, informacije ter publikacije pa si lahko pogledate tudi na naši uradni spletni strani
ZDRUŽENJA KOVINSKE INDUSTRIJE.

Prijetno branje vam želimo!

Vaša "Strokovna služba ZKovI"

Vsebina:

  1. KLUB DIREKTORJEV ZKovI
  2. COVID-19 PRI "NAS"
  3. Vabimo vas: Virtualna gospodarska delegacija v VIETNAM; spletna predstavitev inovacije zagonskega podjetja Resys d.o.o.
  4. Plačni kažipot
  5. Poslovne tendence v naših dejavnostih
  6. Borza poslovnih priložnosti

📰 1.  KLUB DIREKTORJEV ZKovI

V Združenju kovinske industrije že tradicionalno organiziramo redna srečanja s svojimi člani, ki v zadnjem letu zaradi aktualne zdravstvene epidemije potekajo pretežno v spletnem okolju.

Tako se v okviru Kluba direktorjev enkrat mesečno srečujemo z vodilnimi iz podjetij z namenom izmenjave aktualnih informacij o trenutnem stanju na področju izvajanja zaščitnih ukrepov in stanja okuženosti zaposlenih, ekonomskih kazalnikih ter omejitvah v proizvodnih, prodajnih in logističnih procesih v povezavi s sprejetimi ali pričakovanimi  vladnimi ukrepi, pa tudi o stanju pri kadrih, plačni politiki in likvidnosti podjetij.

Katere teme, kakšna je trenutna gospodarska situacija pri nas in v svetu, kakšno je stanje na področju minimalne plače v Sloveniji., pa si lahko pogledate na spodnji povezavi...

Klub direktorjev ZKovI >>>

🚦 2. COVID-19 PRI "NAS"

Na voljo so najnovejši ažurirani podatki o številu odsotnih zaradi covid-razlogov ter številu oz. odstotku trenutno covid obolelih v kovinski industriji.

Ker so podjetja kovinske industrije izrazila tudi interes po rezultatih tedenskih zajemov naše raziskave, smo za vas zbrali še podatke o okužbah na delovnem mestu.  Slika »kovinarjev« je zelo zanimiva. 

Zadnja slika okuženosti na delovnih mestih v kovinski industriji je zajeta na dan 09.02.2021. Vsi podatki so dostopni na podstraneh COVID-19 pri nas ter COVID-19 - Okužbe na delovnem mestu

Več >>>

📧 3. VABIMO VAS...

Virtualna gospodarska delegacija v VIETNAM

Promocija slovenske industrijske avtomatizacije za prehrambeno in tekstilno industrijo

 

Termin: Torek, 2. marec 2021

Kraj: Online
Organizator: Mednarodno poslovanje/CEMP
Kontakt: Nataša Turk, 01 5898 152, natasa.turk@gzs.si

 

Vljudno vabljeni k predstavitvi vašega podjetja vietnamskim partnerjem, potencialno zainteresiranim za industrijsko avtomatizacijo v prehrambeni in tekstilni industriji, ki bo potekala v okviru slovenske virtualne gospodarske delegacije v Vietnam...

Več o dogodku ter prijava >>>

Spletna predstavitev inovacije zagonskega podjetja Resys d.o.o.

Vabimo vas na predstavitev inovacije zagonskega podjetja ReSys, raziskave in razvoj, d.o.o. Podjetje je razvilo krmilnik, ki omogoča krmiljenje procesov in naprav (tudi CNC strojev) v realnem času (real time). Uporablja pa se lahko tudi za prototipiranje.

Krmilnik je zasnovan na osnovi FPGAja, ki mu omogoča prilagodljivost in večje hitrosti, hkrati pa je, zaradi inovativne zasnove, enostaven za uporabo. Sistem podpira Time Sensitive Network (TSN) standard povezljivosti, ki omogoča, da krmilni sistem lahko razširimo, ter med seboj sinhronizirano povežemo več krmilnikov.

 

Dogodek bo potekal v torek, 23. februarja 2021 ob 10. uri preko spletnega orodja Teams.

Termin: Torek, 23. februar 2021

Kraj: Online
Organizator: Zbornica elektronske in elektroindustrije
Kontakt: Andreja Hlišč, 01 5898 121, andreja.hlisc@gzs.si

Več o dogodku ter prijava >>>

💶 4. PLAČNI KAŽIPOT

(VIR: GZS)

 

"Koristen in potreben pripomoček pri obračunu plač, drugih prejemkov iz dela in povračil stroškov."

V PLAČNEM KAŽIPOTU so na enem mestu pregledno zajeti vsi podatki, ki jih delodajalci potrebujejo za obračun vseh prejemkov iz dela.

Objavljena je tudi preglednica vseh prejemkov iz dela po uredbi, ki jih davčno obravnava kot odhodek za posameznega delodajalca. V Plačnem kažipotu boste našli tudi povprečja, ki so potrebna pri izračunu nekaterih drugih prejemkov, kot so jubilejne nagrade in solidarnostne pomoči.

Najnovejši podatki, ki jih delodajalci potrebujejo za obračun vseh prejemkov iz dela in so razvrščeni po Kolektivnih pogodbah dejavnosti najdete v elektronski in pisni obliki na spodnji povezavi.

PLAČNI KAŽIPOT

🔽🔼5Poslovne tendence v naših dejavnostih

Namen objave podatkov o poslovnih tendencah (PT) je mesečni prikaz informacij o preteklem, sedanjem in prihodnjem stanju v gospodarstvu.

Enoti, ki ju opisujejo objavljeni podatki, sta stanje in pričakovanje glavnih ekonomskih kazalnikov. Podatki o enotah so prikazani z vidika posameznih dejavnosti Standardne klasifikacije dejavnosti (SKD 2008) in glede na posamezne gospodarske kazalnike.

Na spodnji povezavi so na voljo podatki za januar 2021.

Poslovne tendence

💹 6. Borza poslovnih priložnosti

 

Za vaše komuniciranje s trgom, tako v času nemotenega poslovanja, kot v primeru primanjkljajev ali presežkov v vašem proizvodnem procesu v času epidemije koronavirusa, predlagamo uporabo brezplačne platforme www.borza.org, ki je namenjena slovenskim in tujim podjetjem, ki želijo svoje poslovanje okrepiti preko zanesljive in preizkušene tržne poti...

Oglasi >>>

S prijaznimi pozdravi,
Strokovna služba ZKovI

Izdaja: Gospodarska zbornica Slovenije - Združenje kovinske industrije
Dimičeva 13, 1504 Ljubljana, zkovi@gzs.si