E-vox t. 06 Združenje kovinske industrije

E📪VOX "MESEČNIK" 


Mesečni E-bilten za člane Združenja kovinske industrije

Številka #06 - December 2020

Spoštovani člani ZkovI.

Pred vami se nahaja zadnja, decembrska številka mesečnega biltena E-VOX, ki ga izdaja Združenje kovinske industrije.

V biltenu poleg aktualnih in rednih rubrik "plačni kažipot", poslovne napovedi, Borza poslovnih priložnosti, tudi nova rubrika -  COVID-19 PRI "NAS" - več v nadaljevanju...

Vse ostale novice, informacije ter publikacije pa si lahko pogledate tudi na naši uradni spletni strani
ZDRUŽENJA KOVINSKE INDUSTRIJE.

Prijetno branje vam želimo!

Vaša "Strokovna služba ZKovI"

Vsebina:

  1. COVID-19 PRI "NAS"

  2. Poslovni nasveti v času koronavirusa
  3. Plačni kažipot
  4. Vabimo vas: "Vrh slovenskega gospodarstva 2020"
  5. Poslovne tendence v naših dejavnostih
  6. Borza poslovnih priložnosti

🚦 1. COVID-19 PRI "NAS"

V podporo prizadevanjem za uveljavitev potreb slovenske industrije ter skupaj zgradimo sliko današnjega covid-dne, smo v novembru na Združenju kovinske industrije pričeli s tedensko akcijo imenovano »COVID pri nas«. 

V času, ko so vse bolj glasni pozivi, da bi t.i. »lock-down« naložili tudi industriji, je še posebej pomembno, da tako sebi kot tudi odločevalcem prikažemo kar najbolj pravilno sliko stanja zaposlenih v kovinski industriji, ki so odsotni zaradi covid-razlogov (karantena, skrb za otroke, višja sila, oboleli za covid,…)... 

Več >>>

📰 2.  Poslovni nasveti v času koronavirusa

Spletni portal Gospodarske zbornice Slovenije  vzpostavljen v času razglašene epidemije koronavirusa, s koristnimi informacijami in poslovnimi nasveti, kjer so objavljene ažurne informacije glede delovne zakonodaje, likvidnosti in financ, odgovori na najpogostejša vprašanja kot tudi splošni poslovni nasveti. Portal je dostopen na spodnji povezavi...

Več >>>

💶 3. PLAČNI KAŽIPOT

(VIR: GZS)

 

"Koristen in potreben pripomoček pri obračunu plač, drugih prejemkov iz dela in povračil stroškov."

V PLAČNEM KAŽIPOTU so na enem mestu pregledno zajeti vsi podatki, ki jih delodajalci potrebujejo za obračun vseh prejemkov iz dela.

Objavljena je tudi preglednica vseh prejemkov iz dela po uredbi, ki jih davčno obravnava kot odhodek za posameznega delodajalca. V Plačnem kažipotu boste našli tudi povprečja, ki so potrebna pri izračunu nekaterih drugih prejemkov, kot so jubilejne nagrade in solidarnostne pomoči.

Najnovejši podatki, ki jih delodajalci potrebujejo za obračun vseh prejemkov iz dela in so razvrščeni po Kolektivnih pogodbah dejavnosti najdete v elektronski in pisni obliki na spodnji povezavi.

PLAČNI KAŽIPOT

📧 4. VABIMO VAS...

Vrh slovenskega gospodarstva 2020

Kdaj:17. december 2020 ob 17. uri
Kraj: E-konferenca
Organizator: GZS


ZMAGOVALCI TUDI PO KRIZI. To je rdeča nit Vrha slovenskega gospodarstva, ki bo letos prvič potekal virtualno – 17. decembra ob 17. uri.
Namenjen bo razmisleku o tem, kako premagati krizo in izkoristiti priložnosti, ki jih je tudi v tem obdobju veliko, za preboj na vrh. 
Prisluhnili bomo junaku letošnjega Tour de France Tadeju Pogačarju, ki nam bo predstavil svojo formulo uspeha.
Ena najvplivnejših motivacijskih govork, Američanka Robyn Benincasa, nam bo spregovorila o tem, kako lahko vodje inspirirajo pravi način razmišljanja in oblikujejo takšen tim sodelavcev, da kot podjetje v časih izrednih izzivov »skupaj, kot eden« uspešno premagujejo ovire...

Več >>>

9. Vrh malega gospodarstva

Kdaj:
 17. december 2020 ob 14. uri
Kraj: E-konferenca
Organizator: GZS


Preživeti zimo in izkoristiti nove priložnosti - to je rdeča nit letošnjega že 9. Vrha malega gospodarstva. Tokrat prvič v povsem virtualnem okolju. Z nami bodo podjetniki, predstavniki Slovenskega podjetniškega sklada, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, svetovalci za podjetništvo in drugi, ki jim je mar za malo gospodarstvo.

Skupaj bomo pogledali, kako malo gospodarstvo posluje, kaj ga je v koronakrizi najbolj prizadelo, s katerimi ukrepi mu je na pomoč priskočila država in kakšne so napovedi in priložnosti za čas po krizi. Predvsem pa, katere ukrepe še potrebuje, da bo zimo preživelo s čim manj poslovnimi ranami.

Več >>>

🔽🔼5Poslovne tendence v naših dejavnostih

Namen objave podatkov o poslovnih tendencah (PT) je mesečni prikaz informacij o preteklem, sedanjem in prihodnjem stanju v gospodarstvu.

Enoti, ki ju opisujejo objavljeni podatki, sta stanje in pričakovanje glavnih ekonomskih kazalnikov. Podatki o enotah so prikazani z vidika posameznih dejavnosti Standardne klasifikacije dejavnosti (SKD 2008) in glede na posamezne gospodarske kazalnike.

Na spodnji povezavi so na voljo podatki za december 2020.

Poslovne tendence

💹 6. Borza poslovnih priložnosti

 

Za vaše komuniciranje s trgom, tako v času nemotenega poslovanja, kot v primeru primanjkljajev ali presežkov v vašem proizvodnem procesu v času epidemije koronavirusa, predlagamo uporabo brezplačne platforme www.borza.org, ki je namenjena slovenskim in tujim podjetjem, ki želijo svoje poslovanje okrepiti preko zanesljive in preizkušene tržne poti:

Preko platforme lahko podjetja objavijo tudi lastno ponudbo za poslovno sodelovanje, saj je učinkovito orodje za iskanje specifičnih poslovnih ponudb in povpraševanj...

Oglasi >>>

S prijaznimi pozdravi,
Strokovna služba ZKovI

Izdaja: Gospodarska zbornica Slovenije - Združenje kovinske industrije
Dimičeva 13, 1504 Ljubljana, zkovi@gzs.si