Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Energetski pregledi – študija s primeri dobrih praks

Po naročilu Evropske komisije je bila v začetku letošnjega leta zaključena študija, ki ponuja pregled in primerjavo izvajanja EED v različnih članicah EU-28.

Arhiv: GRADIVA s Posveta o energetskem pregledu in novostih CO2 dajatve, 13. julij 2016

GZS-Služba za varstvo okolja je posvet organizirala v sodelovanju z MzI, ARSE, Eko skladom, MF – FURS, MOP in ponudniki energetskih storitev.

Arhiv: Posvet o energetskem pregledu in novostih CO2 dajatve

Vabimo velika ter srednja in mala podjetja na posvet, ki bo potekal na GZS 13. julija 2016 ob 9.30 - sodelujejo MzI, ARSE, Eko sklad, MOP, MF, FURS.

Arhiv: Okoljski dan gospodarstva 2016

Ob svetovnem dnevu varstva okolja smo organizirali strokovno konferenco, Okoljski dan gospodarstva GZS, ki je bila 15. po vrsti.

Arhiv: OD-2016: Strateško – Odgovorno – Sistematično do odpadkov

Ob Svetovnem dnevu varstva okolja vas vabimo na Okoljski dan gospodarstva, kjer bomo spregovorili: Kako do okoljske odličnosti in krožnega gospodarstva?

Arhiv: MOP je podalo uradno obrazložitev določb Uredbe o CO2 dajatvi

Obrazložitev MOP glede Uredbe o CO2 dajatvi.

Arhiv: 1. aprila je začenja veljati nova uredba o CO2 dajatvi

Nova Uredba o okoljski dajatvi za onesnaževanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida (Ur. list RS, št. 22/16) določa, da se okoljska dajatev plačuje zaradi onesnaževanja zraka z emisijo CO2 pri zgorevanju goriva in opredeljuje, kdaj se določbe uredbe ne uporabljajo.

Arhiv: Pravilnik o metodologiji za izdelavo in vsebini energetskega pregleda – V JAVNI OBRAVNAVI

MzI je v javno obravnavo predložilo osnutek pravilnika, ki določa metodologijo in vsebino energetskega pregleda. Rok za posredovanje pripomb je 25. 3. 2016.

Arhiv: NOVOSTI PRI POROČANJU O ODPADKIH, 9. marec 2016

Vljudno vas vabimo na seminar, ki ga organiziramo v sodelovanju s CPU, na katerem se boste seznanili s ključnimi novostmi in obveznostmi Uredbe o odpadkih.

Arhiv: Podaljšanje javne obravnave o OP ravnanja z odpadki

Ministrstvo za okolje in prostor je v razpravo predložilo popravljeno in dopolnjeno verzijo osnutka OP ravnanja z odpadki. Javna obravnava je podaljšana do četrtka, 3. marca 2016.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.