Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Konferenca Retracking - Sledi zanki / Conferenza Retracking - Segui il nodo

Vas zanimajo možnosti, ki jih ponujajo kombinacije inovativnih, novih tehnologij za predelavo in povečano sledljivost za zapiranje snovnih tokov? Ti interessano le possibilità offerte dalle combinazioni di tecnologie di elaborazione innovative e nuove e una maggiore tracciabilità per chiudere i flussi di materiale?

Arhiv: Vpis podjetij in samostojnih podjetnikov, ki dajejo v promet manj kot 15.000 kg embalaže letno v evidenco ARSO

Obstoječa podjetja, ki opravljajo dejavnosti v zvezi z embalažo, se morajo vpisati do 31. 1. 2018, nova pa v 30 dneh po začetku opravljanja dejavnosti.

Arhiv: Predstavitev in razprava: osnutek Uredbe o emisijah v zrak iz srednjih kurilnih naprav

V sodelovanju z MOP bomo spregovorili o osnutku nove Uredbe, ki je v javni razpravi do 18. decembra. Vljudno vabljeni!

Arhiv: Informacijski sistem E-TROD za področje okoljskih dajatev

Programska podpora trošarinam in okoljskim dajatvam – dokumenti, ki jih je mogoče predložiti preko IS E-TROD.

Arhiv: Gradiva z delavnice »Shema EMAS v Sloveniji«

V sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor in ZRS Bistra Ptuj je potekala delavnica EMAS, na kateri smo med drugim spregovorili tudi o koristih certificiranja EMAS, ter s tem povezanih težavah in potrebah slovenskih podjetij.

Arhiv: Gradivo s predstavitve osnutka prenovljenega zakona o varstvu okolja

Današnje predstavitve osnutka prenovljenega zakona o varstvu okolja se je udeležilo preko 150 udeležencev. Vabimo vas k ogledu predstavitve, videa dogodka in posredovanju pripomb.

Arhiv: Predstavitev osnutka prenovljenega zakona o varstvu okolja

Spoštovani, V sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor, vas vljudno vabimo na predstavitev prenovljenega zakona o varstvu okolja, ki je v javni obravnavi do 11. septembra 2017. Predstavitev bo v sredo 16. avgusta 2017, s pričetkom ob 10:00 uri, v dvorani A, I nadstropje GZS, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana.

Arhiv: Krozno gospodarstvo-delavnica

V okviru SRIP – Mreže za prehod v krožno gospodarstvo vas vljudno vabimo na delavnico: Povežimo se za prehod v krožno gospodarstvo, ki bo 12. junija 2017 ob 9. uri na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana F, med-etaža 4/5.

Arhiv: Uporaba odpadkov kot sekundarnih surovin, 2-dnevna mednarodna konferenca

Dogodek je namenjen prikazu aktivnosti v Sloveniji in tudi širše, ki so v podporo krožnemu gospodarstvu ter prepoznavanju priložnosti in izzivov, ki jih krožna ekonomija predstavlja za industrijo. Vljudno vabljeni!

Arhiv: GRADIVA s konference MOVECO, 22. februar 2017

V okviru mednarodnega projekta MOVECO, ki je sofinanciran s strani Evropske unije (ESRR, IPA), smo organizirali konferenco pod naslovom Razširjena odgovornost proizvajalcev kot orodje, ki podpira krožno gospodarstvo.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.