Združenje kemijske industrije

Novice


Arhiv: Zaključki BAT in njihova vloga pri določevanju pogojev okoljevarstvenih dovoljenj industrije

Spoštovani,

Izkušnje Agencije RS za okolje pri obravnavi vlog za pridobitev okoljevarstvenih dovoljenj oziroma posodobitvi pogojev le teh, ob uveljavitvi zaključkov BAT (najboljše razpoložljive tehnike) za določeno dejavnost kažejo, da se naša industrija premalo zaveda vloge teh zaključkov na zahteve in pogoje v okoljevarstvenih dovoljenjih. Izkušnje kažejo, da praviloma ne spremljajo njihovo oblikovanje na ravni EU, ter se v t.i. "Seviljski" postopek praviloma ne vključujejo. 

V  sodelovanju z Agencijo RS za okolje vas vabimo na konferenco o sodelovanju gospodarstva pri posodabljanju BREF - referenčnih dokumentov o najboljših razpoložljivih tehnikah in vlogi zaključkov BAT pri določanju zahtev in vsebin okoljevarstvenih dovoljenj. Dogodek bo potekal v sredo 29. Januarja 2020, s pričetkom ob 10:00 uri, v Dvorani A , I. nadstropje GZS, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana. 

 9:45  registracija  

10:00 – 10:10

Uvodni pozdrav

GZS

10:10 – 11:10

Seviljski postopek, oblikovanje BREF in BAT zaključkov, praktični primer BREF in BAT zaključkov na področju odpadkov

Jože Roth, EIPPCB, Sevilja

11:10 – 11:40

Implementacija BAT zaključkov v Sloveniji

Katja Buda,  Agencija RS za okolje

11:40 – 12:00

odmor


12:00 – 12:30

Vloga industrije in njihovih združenj pri oblikovanju BAT zaključkov

Stefan Drees, CEFIC

12:30 – 12:50

Oblikovanje BAT zaključkov v industriji aluminija

Marko Homšak, Talum d.d.

12:50 – 13:10

Vpliv BAT zaključkov na OVD v Sloveniji – izkušnje cementne industrije

Tanja Ljubič Mlakar, Salonit Anhovo d.d.

   Razprava in izmenjava mnenj  

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Na dogodku, ki je namenjen t.i. zavezancem "IED" ter njihovim svetovalcem pri pripravi vlog za pridobitev okoljevarstvenih dovoljenj, se boste seznanili z postopkom posodabljanja vsebin referenčnih dokumentov določene dejavnosti na ravni EU (BREF) in zaključkov BAT v Sevilji.  Predstavljene bodo tudi možnosti sodelovanja pri oblikovanju teh dokumentov in vloga gospodarskih združenj v tem procesu, kot tudi uveljavitev sprejetih zaključkov v zahtevah in pogojih okoljevarstvenih dovoljenj v Sloveniji. Predavanje g. Dreesa bo potekalo v angleščini. Tiste, ki se želijo seznaniti s potekom oblikovanja t.i. BREF dokumentov in BAT zaključkov vabimo k ogledu kratke obrazložitve g. Dreesav angleščini. Dogodek je brezplačen, vendar je predhodna prijava, preko prijavnice na dnu te spletne strani, obvezna! 

Vljudno vabljeni!

Služba za varstvo okolja

 

 

 

Fotogalerija

Obrazec za prijavo