Združenje kemijske industrije

Novice


Arhiv: 15. SLO-CRO konferenca o plastiki, 7.3.2024 v Zagrebu

Vabimo vas na 15. hrvaško-slovensko konferenco, z naslovom "Kaj je potrebno spremeniti na nacionalni ravni, da bi spodbudili krožno gospodarstvo v sektorju plastike?", ki jo organiziramo skupaj s Hrvaško gospodarsko zbornico.

 

Konferenca bo potekala v četrtek, 7. marca 2024, na Hrvaški gospodarski zbornici, Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, s pričetkom ob 9.30 uri.

Konference se bo možno udeležiti tudi online, zato v prijavnici označite, ali se želite udeležiti v živo ali online. Po prijavi bomo poslali povezavo za vključitev.

 

S to konferenco želimo v sodelovanju z vsemi deležniki v verigi vrednosti preučiti možne modele za vračanje reciklatov nazaj v proizvodnjo.

 

Cilj konference je predstaviti primere dobre prakse krožnega gospodarstva v Evropi, spodbuditi razpravo o ovirah k prehodu industrije na krožno gospodarstvo ter o sodelovanju in deljeni odgovornosti vseh deležnikov v verigi vrednosti. Soorganizator konference je Evropska komisija, DG Grow, uvodno predavanje bo izvedel Stefano Soro, vodja Net-zero industrije, Enota za trajnostne in krožne izdelke.

 

V kolikor bi želeli, da se organizira skupen prevoz Ljubljana-Zagreb-Ljubljana, to prosimo označite v prijavnici.


Oglejte si PROGRAM.

Fotogalerija