Varstvo okolja

Novice


Arhiv: GRADIVA s Posveta o energetskem pregledu in novostih CO2 dajatve, 13. julij 2016

GZS-Služba za varstvo okolja je posvet organizirala v sodelovanju z MzI, ARSE, Eko skladom, MF – FURS, MOP in ponudniki energetskih storitev.

Arhiv: Posvet o energetskem pregledu in novostih CO2 dajatve

Vabimo velika ter srednja in mala podjetja na posvet, ki bo potekal na GZS 13. julija 2016 ob 9.30 - sodelujejo MzI, ARSE, Eko sklad, MOP, MF, FURS.

Arhiv: Okoljski dan gospodarstva 2016

Ob svetovnem dnevu varstva okolja smo organizirali strokovno konferenco, Okoljski dan gospodarstva GZS, ki je bila 15. po vrsti.

Arhiv: OD-2016: Strateško – Odgovorno – Sistematično do odpadkov

Ob Svetovnem dnevu varstva okolja vas vabimo na Okoljski dan gospodarstva, kjer bomo spregovorili: Kako do okoljske odličnosti in krožnega gospodarstva?

Arhiv: MOP je podalo uradno obrazložitev določb Uredbe o CO2 dajatvi

Obrazložitev MOP glede Uredbe o CO2 dajatvi.

Arhiv: 1. aprila je začenja veljati nova uredba o CO2 dajatvi

Nova Uredba o okoljski dajatvi za onesnaževanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida (Ur. list RS, št. 22/16) določa, da se okoljska dajatev plačuje zaradi onesnaževanja zraka z emisijo CO2 pri zgorevanju goriva in opredeljuje, kdaj se določbe uredbe ne uporabljajo.

Arhiv: Pravilnik o metodologiji za izdelavo in vsebini energetskega pregleda – V JAVNI OBRAVNAVI

MzI je v javno obravnavo predložilo osnutek pravilnika, ki določa metodologijo in vsebino energetskega pregleda. Rok za posredovanje pripomb je 25. 3. 2016.

Arhiv: NOVOSTI PRI POROČANJU O ODPADKIH, 9. marec 2016

Vljudno vas vabimo na seminar, ki ga organiziramo v sodelovanju s CPU, na katerem se boste seznanili s ključnimi novostmi in obveznostmi Uredbe o odpadkih.

Arhiv: Podaljšanje javne obravnave o OP ravnanja z odpadki

Ministrstvo za okolje in prostor je v razpravo predložilo popravljeno in dopolnjeno verzijo osnutka OP ravnanja z odpadki. Javna obravnava je podaljšana do četrtka, 3. marca 2016.

Arhiv: Delovno srečanje zavezancev za pridobitev OVD iz dejavnosti odpadkov.

Delovno srečanje za zavezance, ki pripravljajo oceno možnosti za onesnaženje tal in podzemne vode in izhodiščno poročilo, na področju odpadkov

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.