Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Kako lahko z izobraževanjem in usposabljanjem odgovorimo na pomanjkanje strokovnjakov, ki delajo na področja programske opreme

Kako lahko z izobraževanjem in usposabljanjem odgovorimo na pomanjkanje strokovnjakov, ki delajo na področja programske opreme

V nedavni raziskavi je 45 % organizacij ocenilo, da bodo v naslednjih petih letih potrebovale več razvijalcev programske opreme. A po njih že sedaj velja veliko povpraševanje. Ta analiza je pomembna tudi za druge vloge v sektorju programske opreme, kot so strokovnjaki za DevOps in tehnični strokovnjaki za programsko opremo. Zato se moramo nujno odzvati na prihajajočo povečano povpraševanje.

Spletna konferenca SLOVENIJA NA POTI V DIGITALIZACIJO

Spletna konferenca SLOVENIJA NA POTI V DIGITALIZACIJO

Direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije, Nenad Šutanovac, se je 4.2. udeležil spletne konference na temo digitalizacije v Sloveniji, ki sta jo je organizirali Evropska komisija in Evropska investicijska banka.

ZIT državnemu zboru poslal predlog glede Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2)

ZIT državnemu zboru poslal predlog glede Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2)

Zaradi izvozne naravnanosti slovenskega gospodarstva, in s tem odvisnosti od uravnoteženih in jasnih pravil mednarodnega poslovanja, je področje internacionalizacije deležno posebne skrbi in angažiranja tudi Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS. Menimo, da je za slovensko gospodarstvo prost dostop do tujih trgov ključnega pomena za realizacijo poslovnih načrtov in krepitev mednarodne konkurenčnosti.

Glas gospodarstva: Trendi gredo v smeri avtomatizacije in  prožnosti

Glas gospodarstva: Trendi gredo v smeri avtomatizacije in prožnosti

Jerneja Srebot v posebni novembrski izdaji revije Glas gospodarstva - digitalizacija: Podjetje Gartner je objavilo najpomembnejše strateške tehnološke trende za leto 2022, za katere menijo, da bodo pomembno vplivali na uspešnost podjetij v bodoče. Svet stremi k čim večji avtomatizaciji in velik del razvoja se odvija prav na tem področju.

Glas gospodarstva: Šola prihodnosti vključuje digitalizacijo  in umetno inteligenco, a tudi kritično  razmišljanje

Glas gospodarstva: Šola prihodnosti vključuje digitalizacijo in umetno inteligenco, a tudi kritično razmišljanje

Ana Vučina Vršnak v posebni novembrski izdaji revije Glas gospodarstva - digitalizacija: Na osrednji evropski konferenci slovenskega predsedovanja Svetu EU na področju izobraževanja so ključni akterji poudarili, da je treba izobraževanje nadgraditi s pomočjo digitalizacije in umetne inteligence (UI), učitelje dodatno opremiti s sodobnimi digitalnimi kompetencami in šolam omogočiti sodobno tehnologijo. Brez razvijanja kritičnega razmišljanja in čustvenih kompetenc pa ne bo šlo.

Vavčer za digitalni marketing

Vavčer za digitalni marketing

Slovenski podjetniški sklad je ponovno objavil Javni poziv Vavčer za digitalni marketing iz sredstev ReactEU z novo oznako RVAV8 – Vavčer za digitalni marketing.

Glas gospodarstva: Pomanjkanje strokovnjakov za IT, pa  kljub temu le peščica podjetij omogoča izobraževanje na področju digitalnih  veščin

Glas gospodarstva: Pomanjkanje strokovnjakov za IT, pa kljub temu le peščica podjetij omogoča izobraževanje na področju digitalnih veščin

Glas gospodarstva - digitalizacija: Razumevanje digitalizacije in različnih dimenzij računalništva in informatike je del veščin, ki jih v 21. stoletju potrebuje vsaka oseba. Po drugi strani pa morajo podjetja poskrbeti za to, da digitalno pismeni pri njih tudi ostanejo.

Glas gospodarstva: Slovenski ekipi prvič na dveh večjih  tekmovanjih

Glas gospodarstva: Slovenski ekipi prvič na dveh večjih tekmovanjih

Gregor Spagnolo v posebni novembrski izdaji revije Glas gospodarstva - digitalizacija: Vaja Locked Shields poteka od leta 2010. Aprila letos se je slovenska ekipa strokovnjakov s področja kibernetske varnosti prvič udeležila vaje Locked Shields 21. Pol leta zatem so svoje znanje o kibernetski varnosti preizkusili še mladi kibernetski nadobudneži, ki so zastopali Slovenijo na Evropskem izzivu kibernetske varnosti 2021.

Vabljeni na Logistični kongres 2022

Vabljeni na Logistični kongres 2022

LOGISTIČNI KONGRES 2022 - Oskrbovalne verige v znanosti in praksi (6. do 8. april 2022, Lokacija: Grand Hotel Bernardin – Portorož). Člani ZIT in IKTHM s kodo LOGIKT imajo 10% popust pri prijavi.

Glas gospodarstva: Umetna inteligenca spreminja obraz  kibernetske varnosti

Glas gospodarstva: Umetna inteligenca spreminja obraz kibernetske varnosti

Mitja Trampuž v posebni novembrski izdaji revije Glas gospodarstva - digitalizacija: S pospešeno digitalizacijo družbe se pojavljajo tudi njene negativne posledice, in sicer v obliki novih ranljivosti za kibernetske napade. Večina podjetij in organizacij danes ni pripravljenih na sodobne kibernetske grožnje, medtem pa sodobni kibernetski kriminal s pomočjo umetne inteligence doživlja preporod in izjemno rast.