Združenje kovinske industrije

Več zdravja na delovnem mestu


Pripravljamo strukturiran seznam ponudnikov in izvajalcev programov za ohranjanje in krepitev telesnega in duševnega zdravja na delovnem mestu iz območja celotne Slovenije. 
 
Projekt bo deloval na 10 lokacijah. Poleg Ljubljane še v Kopru, Novi Gorici, Postojni, Kranju, Zagorju ob Savi, Velenju, Dravogradu, Mariboru in Murski Soboti. 

NAMEN PROJEKTA

Namen projekta je osveščanje, informiranje in izobraževanje delodajalcev in delavcev o pomembnosti in pozitivnih učinkih promocije zdravja na delovnem mestu ter pomoč in spodbujanje delodajalcev pri načrtovanju, uvedbi in izvajanju sistematičnih ciljnih aktivnosti in ukrepov za ohranjanje in krepitev telesnega in duševnega zdravja delavcev.
  

  • Na enem mestu bodo zbrani vsi ponudniki programov za ohranjanje in krepitev telesnega in duševnega zdravja na delovnem mestu.
  • Delodajalci bodo lahko hitro in enostavno iz celotne ponudbe izbrali tiste ponudnike, ki najbolj ustrezajo njihovi organizaciji: glede na regijo, vrsto dela, starost delavcev, stopnjo izobrazbe, bolezenska stanja v podjetju ipd. 

Vsak ponudnik bo predstavljen s kratkim opisom, predstavitvijo programa, kontaktnimi podatki in drugimi informacijami, ki bodo delodajalcem omogočale, da enostavno izberejo ustreznega ponudnika in se tudi takoj povežejo z njim.

Spletna stran bo vsebovala poleg strukturiranega seznama še koledar dogodkov, kjer bodo lahko delavci in delodajalci našli dogodke v zvezi z zdravjem: npr. predavanja, športne prireditve, izvajanje zdravstevnih storitev ipd. Zainteresitrani za to področje se bodo lahko naročili na e-novice, da bodo redno obveščeni o aktualnih dogodkih in novih ponudnikih. Na spletni strani bodo dosegljive tudi strokovne vsebine in povezave. 
 
S projektom bomo dosegli večjo ozaveščenost poslovne javnosti in z enostavnimi predlogi dosegli, da bodo delodajalci izpolnili zakonske obveznosti ter predvsem z zdravimi in zadovoljnimi delavci imeli manj bolniških odsotnosti in poškodb ter dosegali boljše poslovne rezultate.
K sodelovanju vabimo izvajalce programov k vključitvi svoje ponudbe in delodajalce k obisku spletne strani, iz območja celotne Slovenije in vseh panog.

 

23.10.2013 ob 9.00, Gospodarska zbornica Slovenije, Ljubljana:
PROMOCIJA ZDRAVJA PRI DELU - Izzivi in predstavitve projektov
Gospodarska zbornica Slovenije je predstavila štiri izmed svojih sedmih projektov, usmerjenih v promocijo zdravja pri delu. Več... 

Aplikacija je še v izdelavi.
V koliko želite, da vas obveščamo o novostih v zvezi s projektom, ste ponudnik ali delodajalec, prosim sporočite vaš e-naslov v prijavnici spodaj.

Eva Žontar, vodja projekta
eva.zontar@gzs.si
01 5898 480   

 

* * * 

Izvajalci projekta: Gospodarska zbornica Slovenije, Pomurska gospodarska zbornica, Primorska gospodarska zbornica, Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica in Štajerska gospodarska zbornica

Projekt "Več zdravja na delovnem mestu" je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2013 in 2014 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.