Novice


Arhiv: Zaključek nagradne igre za naj inovacijo

Že tretje leto zapored je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) podelila tudi priznanje za naj inovacijo po izboru javnosti. S to nagrado želimo najširšo javnost seznaniti z najboljšimi dosežki naših inovatorjev.

Arhiv: Pogovori ob 5ih: dr. Samo Rugelj

Arhiv: Obzorje 2020: Nova paradigma za evropske raziskave

Vljudno vas vabimo na uradno predstavitev novega programa za raziskave in inovacije, Obzorje 2020.

Arhiv: Spoj akademskih raziskav z industrijo: predstavitve dobrih praks

Predstavili bomo izkušnje slovenskih raziskovalcev, ki so z industrijskimi partnerji uspeli prenesti znanje iz svojih raziskav v industrializacijo in ga oplemenititi v tržnih izdelkih ali storitvah.

Arhiv: Bolonjska reforma in zaposljivost – sinergija akademskega in delodajalskega prostora

Na posvetu bomo skupaj odpirali ključna vprašanja, ki danes zadevajo tako delodajalski kot akademski prostor: -Kako učinkovito razbirati ključne strokovne kompetence, ki si jih v času študija pridobijo diplomanti Univerze v Ljubljani (vsebina in namen t.i. priloge k diplomi in kako jo brati!), -Kako se kar najbolj učinkovito orientirati po novih nazivih, stopnjah in povezovanju študija, ki jih je vpeljala bolonjska reforma študija (primerljivost »starih« in »novih« strokovnih nazivov, interdisciplinarni študij); -Kaj pomembnega prinaša nacionalno ogrodje kvalifikacij oz. slovensko ogrodje kvalifikacij (SOK), projekt, ki prehaja v svojo sklepno fazo in dobiva obliko zakona (kakšne možnosti in priložnosti za načrtno razvojno politiko podjetja prinaša novo orodje pri načrtovanju tudi vertikalnih oblik doizobraževanj visoko izobraženega kadra);