Novice


Arhiv: Predlogi in pripombe GZS k predlogu novele Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1M)

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ ) je v javno obravnavo poslalo Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o gospodarskih družbah (v nadaljevanju: predlog novele ZGD-1M).

Arhiv: Izplačan prvi del pomoči gospodarstvu v višini 79 milijonov evrov zaradi visokih povišanj cen energentov v 2023

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija obveščata, da je bil 30. marca izplačan prvi del pomoči prijaviteljem, ki so oddali vloge za pomoč na podlagi Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize. 1958 upravičencev je danes prejelo skupno dobrih 79 milijonov evrov (79.015.190,67 EUR) v obliki prvega izplačila za stroške energentov v 2023.

Arhiv: Ustanovitev trikotnika za zagotavljanje likvidnosti gospodarstva

MGTŠ je oblikoval trikotnik, sestavljen iz dobaviteljev energije, ZBS in MGTŠ z namenom individualnega reševanja likvidnostnih izzivov gospodarstva pri dobavi energentov. Posamezno podjejte, ki se sooča z izzivi, povezanimi s plačilnimi roki dobave energentov in drugimi likvidnostnimi težavami, se glede teh izzivov najprej obrnejo na svojega dobavitelja in hkrati o tem obvesti oblikovani trikotnik na e-naslov likvidnostna.pomoc.mgts@gov.si . Posamezne izzive podjetij se bo reševalo individualno med posameznim podjetjem in dobaviteljem s podporo ZBS in MGTŠ.

Arhiv: Rok za oddajo vlog za pomoč podjetjem zaradi visokih cen energentov v 2023 na podlagi ZPGOPEK je 28. 2. 2023

Upravičence obveščamo, da je zbiranje vlog za pomoč, in sicer preko aplikacije JRP, ki se je začelo 21. februarja, možno do 28. februarja, do vključno 12:00 (CET).

Arhiv: GZS zainteresirana za sodelovanje z ministrstvom za delo pri iskanju odgovorov na izzive trga dela in zaposlovanj ter delovnih razmerij in pravic iz dela

Vodstvo GZS je 24. junija na ministra za delo Luko Mesca naslovilo pismo, kjer je izrazilo interes in željo po tvornem sodelovanju pri iskanju odgovorov na izzive s področja trga dela in zaposlovanja, delovnih razmerij in pravic iz dela ter socialnih zadev.

Arhiv: Povabilo fotografom k objavi fotografije na naslovnici revije Glas gospodarstva

Gospodarska zbornica Slovenije vabi k sodelovanju poklicne in amaterske fotografe, da s svojimi fotografijami sodelujete pri reviji Glas gospodarstva.

Arhiv: GZS v intenzivni komunikaciji z novo vlado

Gospodarska zbornica Slovenije je v zadnjih štirinajstih dneh na predsednika vlade dr. Roberta Goloba ter ministre za gospodarstvo, infrastrukturo, izobraževanje ter okolje že naslovila pisma z opisom najbolj perečih problemov, s katerimi se podjetja srečujejo na posameznih področjih. Pristojnim je ponudila tvorno in strokovno sodelovanje GZS ter izrazila pričakovanje o srečanju, kjer bi podrobneje preučili možnosti sodelovanja in skupnega iskanja rešitev. V pripravi je tudi že dopis za MDDSZ.

Arhiv: Projekt WBL-Q (Erasmus+, KA2, 10/2020 - 09/2022)

Predstavitev BIM gradiv za gradbenike – iniciativa ICONS

Predstavitev BIM gradiv za gradbenike – iniciativa ICONS