Zapri

Novice


Izdelek je čudovit, kaj pa odpadek?

Izdelek je čudovit, kaj pa odpadek?

Priča smo razvoju novih materialov, ki ne le nadomeščajo bolj tradicionalne materiale v obstoječih izdelkih, ampak poganjajo razvoj novih izdelkov izjemnih lastnosti. Kaj pa, ko pristanejo med odpadki?

Arhiv: Gradiva z delavnice projekta Retracking na temo izdelkov in odpadkov, ki vsebujejo polimerne kompozite, utrjene s steklenimi vlakni (GFRP), ki je bila 25. oktobra na GZS.

Na delavnici smo spregovorili o izzivih, ki jih prinaša nova zakonodaja o ravnanju z odpadki in prehod v krožno gospodarstvo za področje izdelkov, ki vsebujejo GFRP.

Arhiv: Trajnost je¨in

Gradiva z delavnice Trajnost je ¨in¨19.10.2018

Arhiv: Odgovorno. Krožno. Gospodarno.

Kratki animacijski video "Odgovorno. Krožno. Gospodarno. Vabimo k ogledu!

Arhiv: Potujoča razstava krožnega gospodarstva

Vabimo vas na potujočo razstavo projekta MOVECO. Razstava ponuja vpogled v aktivnosti projekta in predstavlja primere dobrih praks in priložnosti krožnega modela gospodarstva v Podonavju. Na razstavi se predstavljajo primeri krožnih praks iz Avstrije, Madžarske, Nemčije, Romunije in Slovenije.

Arhiv: Trajnost je "in"

Marsikatero podjetje je že spoznalo, da se trajnostno poslovanje splača! Veliko podjetij pa se še vedno sprašuje »Kako vpeljati nove okoljske trende in zahteve v vsakdanjo prakso svojih podjetij ter se pravočasno soočiti s stalnimi, novimi izzivi, ki jih med drugim prinaša tudi nova zakonodaja[1] še posebej, z vidika razvoja trajnejših proizvodov in njihovih sestavnih delov? Izhodišča in možne različne pristope k trajnostni in odgovorni zasnovi proizvodov in njihovih sestavnih delov bomo spoznavali na skupnem plenarnem delu in na treh delavnicah, ki bodo potekale istočasno v dvoranah A, E in F po uvodnem plenarnem delu. V sklopu delavnic vas vabimo tudi na skupni ogled razstave krožnega gospodarstva na območju Podonavja!

Arhiv: Delavnica - Izdelki in odpadki, ki vsebujejo GFRP

Vljudno vas vabimo na delavnico na temo izdelkov in odpadkov, ki vsebujejo polimerne kompozite utrjenih s steklenimi vlakni (GFRP) z vidika izzivov, ki jih prinaša nova zakonodaja na področju odpadkov in prehod v krožno gospodarstvo.

Iz že rabljenih surovin nastajajo novi izdelki

Iz že rabljenih surovin nastajajo novi izdelki

Predstavljamo okolju prijazne rešitve podjetij, ki so člani GZS.

Orodje za prehod v krožno gospodarstvo v Podonavju

Orodje za prehod v krožno gospodarstvo v Podonavju

Razmišljate o konkretnih ukrepih za prehod v krožno gospodarstvo? Preizkusite našo spletno platformo z virtualno tržnico.

Arhiv: Omejitve pošiljk odpadkov v JV Azijo

Vse več držav jugovzhodne Azije (Kitajska, Hong Kong, Tajska…) se odloča za omejitev oziroma prepoved uvoza »zelenih« odpadkov, ki sicer v skladu z veljavno zakonodajo za pošiljanje odpadkov preko meja običajno ne potrebujejo predhodne prijave in pisnega soglasja pristojnih organov.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.