Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    mag. Anton Kožar

    Mag. Anton Kožar ima 38 let delovnih izkušenj na področju financ, svetovanja, gradbeništva in upravljanja, od tega 13 let na področju ocenjevanja vrednosti nepremičnin. Od sredine 2007 vodi Inštitut za nepremičnine d.o.o. 

    Svojo poklicno pot je začel v gradbenem podjetju Tregrad Trebnje, nadaljeval v Banki Slovenije, Kapitalskem skladu d.d., Gospodarski zbornici, Zbornici za poslovanje z nepremičninami, v SPL d.d. in v Inštitutu za nepremičnine d.o.o., Ljubljana. Na višji šoli je predavatelj dveh ekonomskih predmetov s področja posredovanja in upravljanja. Ima licenco za nepremičinskega posrednika in za pooblaščenega ocenjevalca vrednosti nepremičnin. 

    V mandatnem obdobju 2004-2008 je bil predsednik Slovenskega nepremičninskega Združenja FIABCI Slovenija. V 2017 mu je Združenje podelilo naslov častnega člana. V letih 2002-2019 je 17-krat sodeloval na osrednjem slovenskem nepremičninskem forumu, bodisi z lastnim strokovnim prispevkom, bodisi z recenzijo zbornika, bodisi na okrogli mizi v razpravi. Je soavtor Bele knjige, za pokojninsko reformo iz 1999. leta, soavtor dveh študij za reformo stanovanjske politike (2015, 2017) in prehod iz neprofitne najemnine v stroškovno najemnino. Anton Kožar je član Komisije za vrednotenje pri GURS, ki jo je imenoval Minister za okolje in prostor.


    Fotogalerija