Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Predstavitev informacijskega in storitvenega portala GURS

  Arhiv: Predstavitev informacijskega in storitvenega portala GURS "Portal Prostor"

  Predstavljen bo informacijski in storitveni portal, namenjen uporabnikom imenovan Portal Prostor, ki zajema informacije o evidencah, ki jih vodi in vzdržuje Geodetska uprava in uporabnikom služi kot vstopna točka do različnih storitev za prenos ali obdelavo podatkov (vpogledovalniki, aplikacije, javno dostopni spletni servisi).

  Arhiv: Ocenjevanje tržne vrednosti kmetijskih zemljišč, izobraževalni seminar

  Arhiv: Ocenjevanje tržne vrednosti kmetijskih zemljišč, izobraževalni seminar

  Na seminarju se boste seznanili s praktičnem ocenjevanjem kmetijskih zemljišč, kot so njive, travniki in pašniki z načinom primerljivih prodaj in z na donosu zasnovanim načinom, ter prednosti in slabosti vsakega od načinov. Namen tega seminarja je tudi, opozoriti na dejstvo, da ima tudi način primerljivih prodaj določene slabosti in ni nujno najboljši način za ocenjevanje tržne vrednosti določene nepremičnine. Posebej še, če cenilec na področju ki ga ocenjuje strokovno ni najbolj doma, niti ni za izvedbo cenitve z načinom primerljivih prodaj zadosti zadovoljivih tržnih podatkov. Kmetijska zemljišča in gozdovi so bodisi naravni ali umetni ekosistemi, ki nam skozi svoj razvoj in življenjski ciklus dajejo donos v naturi in se tudi nenehno spreminjajo.

  Arhiv: Članici ZDNP sodelovali na okrogli mizi o poslovnih nepremičninah

  SLO CRO poslovni klub, Poslovni klub Skup za Zagorje in Hrvaška gospodarska zbornica - Županijska komora Krapina pod pokroviteljstvom župana Krapinsko - zagorske županije so 25. maja 2023, v Termah Tuhelj organizirali okroglo mizo o nepremičninah v poslovnem svetu. Na okrogli mizi sta sodelovali tudi članici ZDNP Gordana Piljić (Stanart d.o.o.) in Ajda Kaluža (Arvio d.o.o.).

  Arhiv: Športno zabavno srečanje ZPN 2023

  Arhiv: Športno zabavno srečanje ZPN 2023

  Glede na zelo dober odziv po lanskem srečanju in pričakovanjih po ponovitvi je čas, da se ponovno dobimo na predpoletnem druženju, pikniku, igrah brez meja in v sproščenem, malo športnem in zelo družabnem okolju brez omejitev in z veliko smeha na zabavi z DJ-em in poklepetamo s kolegi, za katere, po navadi med letom, na žalost zmanjka časa.

  Arhiv: Izvoljeni člani upravnega odbora ZPN

  Arhiv: Volitve članov UO ZPN

  Arhiv: Nova Tarifna priloga h Kolektivni pogodbi za dejavnost poslovanja z nepremičninami

  Konec leta se je skupna pogajalska skupina ZPN, Združenja delodajalcev Slovenije in Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami pogodila o spremembah Tarifne priloge h Kolektivni pogodbi za dejavnost poslovanja z nepremičninami. Nova tarifna priloga je bila podpisana v začetku januarja, objavljena pa je bila v Uradnem listu RS, št. 7. z dne 20.01.2023, medtem ko se uporablja že od 1.1.2023 naprej. Vse zavezance zato opozarjamo, da morajo novo tarifno prilogo upoštevati že pri izplačilu plač za mesec januar.

  Arhiv: Problematika nabave energentov za male poslovne odjemalce

  V začetku decembra 2022, smo na Ministrstvo za infrastrukturo naslovili dopis v zvezi z še vedno nerešenim vprašanjem malih poslovnih odjemalcev, ki energente nabavljajo za oskrbo svojih poslovnih stavb.

  Arhiv: Predstavitev zaključkov 33. posveta Poslovanje z nepremičninami

  Arhiv: Predstavitev zaključkov 33. posveta Poslovanje z nepremičninami

  GZS-Zbornica za poslovanje z nepremičninami je skupaj s soorganizatorji (Ministrstvo za okolje in prostor, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvo za pravosodje, Ministrstvo za finance, Slovensko nepremičninsko združenje FIABCI, Združenje lastnikov nepremičnin, Skupnost občin Slovenije in Združenje mestnih občin Slovenije), organizirala največji in najpomembnejši nepremičninski dogodek pri nas - 33. posvet Poslovanje z nepremičninami. Nekaj več kot 400 udeležencev je v četrtek in petek, 17. in 18. novembra 2022, na posvetu razpravljalo o najpomembnejših in najbolj aktualnih vprašanjih s področja poslovanja z nepremičninami.

  Arhivi