Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Izobraževalni seminar o ZPPDFT-2 za nepremičninske posrednike

    Arhiv: Izobraževalni seminar o ZPPDFT-2 za nepremičninske posrednike

    Izvajanje zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma, za nepremičninske posrednike?

    Arhiv: Odločitev Ustavnega sodišča o ZNPosr

    Z veseljem vas obveščamo, da je zastopnik nepremičninskih družb, ki so s pomočjo Združenja družb za nepremičninsko posredovanje v letu 2019 na Ustavno sodišče RS podale pobudo za oceno ustavnosti nekaterih določb Zakona o nepremičninskem posredovanju, danes prejel sklepe, ki jih je Ustavno sodišče v zvezi s tem sprejelo na seji dne 26.10.2023.

    Arhiv: Predstavniki ZDNP na nepremičninskem forumu v Beogradu

    Člani ZDNP so se med 21. in 22. septembrom 2023 udeležili mednarodnega foruma o posredovanju v prometu in najemu nepremičnega premoženja v organizaciji združenja Klaster nekretnine - Real Estate Cluster.

    Arhiv: Predstavitev informacijskega in storitvenega portala GURS

    Arhiv: Predstavitev informacijskega in storitvenega portala GURS "Portal Prostor"

    Predstavljen bo informacijski in storitveni portal, namenjen uporabnikom imenovan Portal Prostor, ki zajema informacije o evidencah, ki jih vodi in vzdržuje Geodetska uprava in uporabnikom služi kot vstopna točka do različnih storitev za prenos ali obdelavo podatkov (vpogledovalniki, aplikacije, javno dostopni spletni servisi).

    Arhiv: Ocenjevanje tržne vrednosti kmetijskih zemljišč, izobraževalni seminar

    Arhiv: Ocenjevanje tržne vrednosti kmetijskih zemljišč, izobraževalni seminar

    Na seminarju se boste seznanili s praktičnem ocenjevanjem kmetijskih zemljišč, kot so njive, travniki in pašniki z načinom primerljivih prodaj in z na donosu zasnovanim načinom, ter prednosti in slabosti vsakega od načinov. Namen tega seminarja je tudi, opozoriti na dejstvo, da ima tudi način primerljivih prodaj določene slabosti in ni nujno najboljši način za ocenjevanje tržne vrednosti določene nepremičnine. Posebej še, če cenilec na področju ki ga ocenjuje strokovno ni najbolj doma, niti ni za izvedbo cenitve z načinom primerljivih prodaj zadosti zadovoljivih tržnih podatkov. Kmetijska zemljišča in gozdovi so bodisi naravni ali umetni ekosistemi, ki nam skozi svoj razvoj in življenjski ciklus dajejo donos v naturi in se tudi nenehno spreminjajo.

    Arhiv: Članici ZDNP sodelovali na okrogli mizi o poslovnih nepremičninah

    SLO CRO poslovni klub, Poslovni klub Skup za Zagorje in Hrvaška gospodarska zbornica - Županijska komora Krapina pod pokroviteljstvom župana Krapinsko - zagorske županije so 25. maja 2023, v Termah Tuhelj organizirali okroglo mizo o nepremičninah v poslovnem svetu. Na okrogli mizi sta sodelovali tudi članici ZDNP Gordana Piljić (Stanart d.o.o.) in Ajda Kaluža (Arvio d.o.o.).

    Arhiv: Športno zabavno srečanje ZPN 2023

    Arhiv: Športno zabavno srečanje ZPN 2023

    Glede na zelo dober odziv po lanskem srečanju in pričakovanjih po ponovitvi je čas, da se ponovno dobimo na predpoletnem druženju, pikniku, igrah brez meja in v sproščenem, malo športnem in zelo družabnem okolju brez omejitev in z veliko smeha na zabavi z DJ-em in poklepetamo s kolegi, za katere, po navadi med letom, na žalost zmanjka časa.

    Arhiv: Izvoljeni člani upravnega odbora ZPN

    Arhiv: Volitve članov UO ZPN

    Arhiv: ZVOP-2 in GDPR za upravnike in posrednike

    Arhiv: ZVOP-2 in GDPR za upravnike in posrednike

    Z uveljavitvijo ZVOP-2 bomo morali ponovno preveriti svoje dejavnosti glede varstva osebnih podatkov. Na predavanju bomo pregledali postopkovne novosti, ki jih prinaša ZVOP-2 in skupaj preleteli vsebino vzorcev pravilnikov in aktov, ki jih že imate oz. smo vam jih že posredovali.

    Arhivi