Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Certificiranje trajnostnih nepremičnin

  CERTIFICIRANJE TRAJNOSTNIH  NEPREMIČNIN

  DGNB - Certifikat trajnostnih nepremičnin.pdf

  Real Estate Analyse.pdf

  Spoštovani,

  Posredujemo vam aktualno ponudbo DGNB - Nemškega združenja za trajnostno gradnjo (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) za certificiranje "OBSTOJEČIH stavb s pisarniškimi in upravnimi prostori" po pilotni verziji 2013. Do 30.11.2012 je namreč možna brezplačna prijava v sistem DGNB certificiranja za omenjeno sistemsko varianto.

  DGNB certifikat trajnostne gradnje je tako imenovani prvi certifikat druge generacije certifikacijskih sistemov za vrednotenje trajnostnih kvalitet stavb, ki vključuje vsa tri ključna področja trajnostne gradnje in trajnostnih nepremičnin:

  -Ekologija

  -Ekonomska kvaliteta

  -Družbeno socialne kvalitete.

  Pridobitev DGNB certifikata omogoča verodostojno in transparentno izkazovanje kvalitet nepremičnine v njeni celotni življenjski dobi in s tem pridobitev tudi prednosti pri trženju in prodaji. Višje prodajne cene in najemnine, boljša zasedenost, hitrejša prodaja so le najbolj očitne ekonomske prednosti certificiranih nepremičnin, kar dokazujejo številne mednarodne študije (eno od takih prilagam tudi v priponki).

  DGNB - Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (Nemško združenja za trajnostno gradnjo) je nevladna organizacija, ki si prizadeva za povečanje trajnostnih kvalitet stavb, ki se ponašajo z:

  -Nižjimi obratovalnimi stroški v celotnem življenjskem ciklu

  -Večjo okoljsko prijaznostjo

  -Bolj zdravim in bolj prijetnim delovnim oziroma bivalnim okoljem

  -Tehnično dovršenostjo

  -Povečano tržno konkurenčnostjo

  -...

  Več kot 1.000 članov in čez 500 prostovoljcev nenehno deluje na razvoju sistema. Od leta 2008, ko so se začele uporabljati prve sistemske variante certifikata pa do danes, je bilo certificiranih čez 400 stavb, trenutno pa je v sistem DGNB certificiranja prijavljenih 314 objektov. Številne že certificirane stavbe potrjujejo prednosti certificiranja tako za investitorje, kot za prodajalce in tudi projektante.

  V kolikor smo uspeli pri Vas vzbuditi zanimanje za DGNB certificiranje stavb in s tem priložnost za oplemenitenje vaše nepremičnine se lahko obrnete na:

  robert.smodis@siol.net

   

  Več informacij o DGNB sistemu certificiranja si lahko preberete na: www.dgnb.de ali www.dgnb.de/dgnb-system/en/

   


  Pripeti dokumenti

  Fotogalerija