Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Novice ZPN 08.06.2011

  Spoštovani člani GZS-Zbornice za poslovanje z nepremičninami

   

  • Plačam kolikor porabim

    

   GZS-ZPN, Ministrstvo za gospodarstvo in Informa Echo, d.o.o. organizirajo predstavitev Informacijske kampanje za uvajanje delitve in obračuna stroškov za toploto po dejanski porabi – PLAČAM KOLIKOR PORABIM.

   Predstavitev bo v četrtek, 23. junija 2011, v prostorih GZS. Kotizacije ni, vendar je potrebno prisotnost zaradi organizacijskih priprav prijaviti. Prijave zbiramo do torka 21.6.2011 oz. do zasedenosti dvorane.

   Program in prijavnica na: /zbornica_za_poslovanje_z_nepremicninami/54832

    

  • Zakon o nepremičninskem posredovanju

    

   Na spletni strani Državnega zbora je objavljeno besedilo predloga sprememb in dopolnitev Zakona o nepremičninskem posredovanju, ki je na dnevnem redu junijske seje, ki se bo pričela 13. junija 2011. Rok za vložitev amandmajev je torek 7. junij 2011.

   Več na: http://www.dz-rs.si/index.php?id=101&sm=k&q=Zakon+o+nepremi%C4%8Dninskem+posredovanju&mandate=-1&unid=PZ|BEF4D87EF2915CDEC12578A3005596AB

    

  • Notarska tarifa

    

   V skladu z novelo Zakona o zemljiški knjigi, se od 1. maja dalje uporablja tudi spremenjena Notarska tarifa (UL RS 32/11), ki po novem za sestavo ZK predloga določa enotno tarifo v višini 37 € + DDV, za sestavo ZK predloga za oblikovanje etažne lastnine pa 60 € + DDV) in vključuje pristojbino za hrambo izvornih listin, ki se pretvorijo v elektronsko obliko in priložijo temu zemljiškoknjižnemu predlogu.

   Za pretvorbo listin v elektronsko obliko in prevzem listin, ki so podlaga vpisu v zemljiško knjigo, v skladu z določbami zakona o zemljiški knjigo v hrambo, s sestavo notarskega zapisnika o prevzemu, pa znaša pristojbina 25 € + DDV za eno listino.

    

  • Nepremičninski sejem REBEC 2011

    

   Med 20 in 22. junijem bo v hotelu Continetal v Beogradu v Srbiji potekal IV. mednarodni nepremičninski sejem REBEC 2011

   Več na: http://www.rebec.rs/exhibition.php?lang=sr&Y=2011 

   

  Fotogalerija

   

  Arhivi