Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Novice ZPN 06.05.2011

    Spoštovani člani GZS-Zbornice za poslovanje z nepremičninami

     

    • VOLITVE 2011

       

      Zahvaljujemo se vsem, ki ste glasovali za predlagane kandidate za člane Upravnega odbora ZPN. Volilna komisija ZPN bo naslednji teden razglasila rezultate volitev. Objavili jih bomo na naši spletni strani.

      Konstitutivna seja novoizvoljenega Upravnega odbora bo 17. maja.

      Končal se je tudi postopek evidentiranja kandidatov za predsednika GZS. Prejeli smo tri kandidature za predsednika oz. predsednico GZS za naslednje dvoletno mandatno obdobje. Kandidati so: mag. Stojan BINDER, direktor SINET d.o.o.; Mirko POŽAR, direktor MIPO d.o.o.; in dr. Mariana REBERNIK, direktorica ATOTECH SLOVENIJA d.d.

      Življenjepisi kandidatov bodo objavljeni na Gospodarskem portalu na naslovu /54280 .

      Kandidati bodo pripravili svoj program oz. vizijo delovanja GZS, ki bo članicam in članom skupščine posredovana tako, da se bodo lahko pred volitvami z njo seznanili. Svoj pogled na nadaljnji razvoj GZS bodo predstavili na volilni Skupščini GZS, v sredo, 25. maja. Na sami seji bo po pravilniku možna tudi razširitev liste kandidatov, če bo novega kandidata z njegovim soglasjem predlagalo vsaj deset članov skupščine.

       

    • ZPNosr-B

       

      Novelo Zakona o nepremičninskem posredovanju je obravnaval Odbor DZ za okolje in prostor, dne 5.5.2011, in bo v obravnavni na 28. redni seji Državnega zbora, ki se prične 16. maja.

      S poročilom in magnetogramom Odbora za okolje in prostor vas bomo seznanili takoj ko ju prejmemo.

       

    • Obvestila

       

      ØV Uradnem listu št. 30/2011, z dne 22.04.2011 je objavljen Pravilnik o zemljiški knjigi. Več na: http://www.uradni-list.si/1/content?id=103326

      ØNepremičninsko posredniške družbe obveščamo, da Ministrstvo za okolje in prostor, ki je administrator za nepremičninsko posredniške družbe, za dostop do elektronske zemljiške knjige, še ni uredilo vseh potrebnih zadev, zato dostopanje in delo z e-zemljiško knjigo do nadaljnjega še ni mogoče. Ministrstvo smo pozvali naj ukrepa in nas o rezultatih sproti obvešča.

      ØDavčna uprava RS nas je prosila, da seznanimo naše člane z obveznostmi upravnika večstanovanjske stavbe kot plačnika davka v skladu z 58. členom ZDavP-2

      Več na: /zbornica_za_poslovanje_z_nepremicninami/54317

      ØDan energetske varčnosti – Energetska prenova večstanovanjskih in javnih objektov, Celjski sejem 12.05.2011.

      Več na: http://www.ekosklad.si/dan_energetske_varcnosti_ce_2011.pdf

       

    • Zanimivo iz GZS in ZPN:

       

      ØNa zaprtih straneh ZPN smo objavili mnenji Stanovanjske inšpekcije in Tržnega inšpektorata v zvezi z oglaševanjem in pogoji za prodajo novogradenj

      Več na: /zbornica_za_poslovanje_z_nepremicninami/mnenja_stalisca_odgovori

     

    Fotogalerija





     

    Arhivi