Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Rekorden obisk 27. tradicionalnega posveta Poslovanje z nepremičninami

  Portorož, 11. novembra 2016 - 360 udeležencev se je na dvodnevnem posvetu v organizaciji GZS-Zbornice za poslovanje z nepremičninami seznanilo z načrtovanimi in predlaganimi zakonodajnimi spremembami, vezanimi na področje poslovanja z nepremičninami. Zaključki posveta bodo pristojnim ministrom oziroma predstavnikom ministrstev predstavljeni čez deset dni na dogodku PortorožpoPortorožu.


  Udeleženci posveta so se v okviru treh okroglih miz seznanili z:

  -          načrtovano prenovo stanovanjske zakonodaje in v okviru tega z izhodišči za novo zakonodajo, pa tudi z dosedanjimi rezultati implementacije lani sprejete Resolucije o nacionalnem stanovanjskem programu 2015 – 2025,

  -          načrti Ministrstva za finance v zvezi z uvedbo davka na nepremičnine in v okviru tega s predlogom Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin ter

  -          priložnostmi nedokončanih nepremičninski projektov, pri čemer so udeleženci okrogle mize opozorili na glavne razloge za počasnost reševanja te problematike in predloge za izboljšanje stanja.

  V okviru štirih sekcij (Sekcije za upravljanje nepremičnin, Sekcije za promet z nepremičninami, Stanovanjske sekcije in Sekcije za vrednotenje in ocenjevanje nepremičnin) so podrobneje strokovno obravnavali nekatera najpomembnejša aktualna vprašanja v panogi, vezana na posamezna obravnavana področja.

  Med pomembnejšimi novostmi letošnjega posveta bo tudi organizacija dogodka PortorožpoPortorožu 21. novembra v prostorih GZS. Na tem dogodku bodo organizatorji pristojnim ministrom oziroma predstavnikom ministrstev predstavili zaključke posveta s posameznih obravnavanih področij in od njih skušali pridobiti ustrezne odzive. Pričakujemo, da bomo na ta način še izboljšali sodelovanje stroke s predstavniki oblasti in s tem tudi pripravo boljših predpisov na področju poslovanja z nepremičninami in nadaljnji razvoj panoge.

  GZS-Zbornica za poslovanje z nepremičninami je 27. posvet Poslovanje z nepremičninami pripravila v sodelovanju s soorganizatorji. V programskem odboru so poleg predstavnikov organizatorja sodelovali tudi predstavniki ministrstev za okolje in prostor, infrastrukturo, finance, javno upravo in pravosodje ter predstavniki Slovenskega nepremičninskega združenja – FIABCI, Združenja lastnikov nepremičnin, Skupnosti občin Slovenije in Združenja mestnih občin Slovenije.

   

  Dodatne informacije: Boštjan Udovič, direktor GZS-ZPN, bostjan.udovic@gzs.si

  Fotogalerija