Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Osnutek Pravilnika o certifikatu Zaupanja vreden posrednik

    V skladu z nalogom Upravnega odbora ZDNP je posebna delovna skupina pripravila osnutek Pravilnika o certifikatu zaupanja vreden posrednik, ki bi ga v primeru ustrezne odločitve Zbora članov ZDNP podeljevala Zbornica za poslovanje z nepremičninami. Na 22. seji je upravni odbor potrdil besedilo osnutka in Strokovni službi ZPN naložil, da ga v obravnavo posreduje vsem članom ZDNP.

    Skladno z navedenim vas prosimo, da vsebino osnutka natančno pregledate in nam sporočite vaše pripombe ali priporočila. Na podlagi teh bo upravni odbor pripravil končno besedilo predloga, ki ga bo v mesecu maju obravnaval Zbor članov ZDNP.

    Poudarjamo, da gre za delovno gradivo, zato je celotna vsebina potencialno še predmet sprememb, če se bo to, na podlagi stališča članstva, izkazalo za potrebno. Še posebej je odprto vprašanje naziva certifikata. Na seji upravnega odbora sta bili namreč izpostavljena dva možna naziva, in sicer:

    • Zaupanja vreden posrednik
    • Zaupanja vredna nepremičninska družba.

    Glede na to, da bo naziv certifikata izjemno pomemben za njegovo nadaljnjo prepoznavnost, vas prosimo, da nam sporočite, kateri naziv se vam zdi bolj primeren, ali pa predlagate v celoti drugačen naziv. O prejetih predlogih bo, kot rečeno, nato razpravljal upravni odbor, ki bo pripravil ustrezen predlog za obravnavo na zboru članov.

    Vaš odziv pričakujemo najkasneje do ponedeljka 15. aprila 2019, na zpn@gzs.si ali preko spletnega obrazca TUKAJ.

    Namen uvedbe certifikata je lažje prepoznavanje nepremičninskih družb, ki izpolnjujejo višje standarde poslovanja in s tem zagotavljajo večjo varnost.

    Osnutek Pravilnika o certifikatu Zaupanja vreden posrednik.

    Fotogalerija





     

    Arhivi