Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Projekt: Energetsko učinkoviti ovoji stavb

  Slovensko združenje za trajnostno gradnjo in GZS-Zbornica za poslovanje z nepremičninami, ob podpori Eko sklada j.s., 

  vabita na brezplačen dogodek za upravnike:

   

  Celovita prenova stavb,

   

  ki bo v petek 6. marca 2020,

  v konferenčni dvorani podjetja JUB d.o.o., Dol pri Ljubljani 28, od 8.30. do 13.30 ure.  


  Ko gradbeniki izročijo stavbo njihovim uporabnikom, lahko rečemo, da se »življenje« stavbe šele začne. Uporaba in zob časa pa vsako stavbo načneta, zato je potrebno, da zanjo skrbimo, jo ustrezno vzdržujemo in urejamo
    in to upravniki še posebej dobro vedo. Ravnati s stavbo kot dober gospodar je njihovo prvo načelo po katerem delujejo.

  S časom in z napredkom tehnologije, starejše stavbe ne morejo več zadovoljevati zahtev uporabnikov, zato je potrebna temeljitejša prenova. In prav to je tema posveta, ki ga skupaj organizirata Slovensko združenje za trajnostno gradnjo in Zbornica za poslovanje z nepremičninami. Temeljita prenova obstoječih stavb v duhu izpolnjevanja zahtev trajnostnega ravnanja, je ključen element izpolnjevanja okoljskih ciljev ter zagotavljanja zdravega bivanjskega udobja.

  Na posvetu se bomo posvetili načrtovanju in izvajanju celostne obnove stavb po načelu trajnostne prenove, saj naj bi izvajali prenovo ne le z namenom ohranitve ampak nadgraditve vrednosti same stavbe kot tudi povečanja bivanjskega udobja. Prenove morajo slediti novi zakonodaji in prav zakonodaja na področju varstva pred požarom je uvedla veliko novosti, ki jih je potrebno vključiti tako v načrtovanju kot izvajanju.

  Na posvetu bodo predstavljeni tudi primeri revitalizacije zelenih površin in njihovega preoblikovanja v skupne prostore, če ni na voljo le teh, pa je možnost izkoristiti tudi strešne površine, ji ozeleniti in spremeniti v prostor za druženje. Najpogostejša težava  za bolj celovito obnovo je pomanjkanje denarja, zato bo na posvetu predstavljen model, ideja, kako izvesti prenovo tako, da se bo »financirala sama«.

  Pogosto po izvedeni sanaciji pozabimo, da je mogoče na osnovi novih lastnosti stavbe privarčevati na stroških rednega upravljanja in uporabe, zato je pomembno, da izvedemo tudi pregled vzdrževalnih in obratovalnih stroškov  in jih oblikujemo glede na nova izhodišča, presenečeni bomo koliko lahko prihranimo. 

  Odločitev za sanacijo pa lahko pospeši in olajša tudi dejstvo, da država namenja veliko sredstev s katerimi želi spodbuditi lastnike stavb k njihovi celostni obnovi. Predstavljene bodo vse aktualne spodbude na tem področju, ki jih vodi in izvaja Eko sklad.

  Podroben program si lahko ogledate >>TUKAJ>>

  Prijava na dogodek je mogoča do 3.3.2020 oz. do zasedbe prostih mest  >>TUKAJ>> 

  Vselimo se srečanja in konstruktivnega dialoga.

  Vljudno vabljeni,

  GBC Slovenija in GZS-ZPN

  Fotogalerija