Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Nepremičninsko posredovanje in ukrepi za zajezitev koronavirusa

  Sporočilo za javnost, 18.03.2020


  Z namenom preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom je vlada sprejela Odlok
   o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 25/2020), ki velja od ponedeljka 16. marca. V skladu z odlokom je prepovedano ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom. 

  Prepovedi, ki jih odlok uvaja, pomembno vplivajo tudi na dejavnost nepremičninskih posrednikov, ki v času njegove veljavnosti ne morejo opravljati nalog, za katere je potreben neposreden stik s strankami. Ne glede na to pa nepremičninski posredniki lahko izvajajo naloge, ki jih je moč izvajati na daljavo. Zato se lahko v vmesnem času brez težav na svojega posrednika obrnete po telefonu ali elektronski pošti.

  Na Združenju družb za nepremičninsko posredovanje opri GZS-Zbornici za poslovanje z nepremičninami skrbno spremljamo razmere, ki se spreminjajo iz ure v uro in svoje člane ažurno opozarjamo na morebitne spremembe. V vsakem primeru pa velja, da lahko vsi skupaj k preprečevanju širjenja virusa največ prispevamo z omejevanjem medsebojnih stikov, zato v tem času toplo priporočamo komunikacijo na daljavo, s pomočjo katere se da v današnjih časih urediti večino nujnih opravil.

  Sporočilo za javnost v pdf >>

  Fotogalerija

   

  Arhivi