Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Priporočila nepremičninsko posredniškim družbam v zvezi s pojavom širjenja koronavirusa

  Glede na to, da imamo tudi v Sloveniji vsak dan več potrjenih primerov okužbe s koronavirusom se verjetno tudi pri vašem poslovanju pojavljajo vprašanja v zvezi z izvajanjem ukrepov, s katerim bi pripomogli k preprečitvi oziroma zajezitvi širjenja virusa pri nas.

  V zvezi s tem smo se obrnili tudi na Nacionalni inštitut za javno zdravje, vendar nam v tem trenutku, zaradi obilice drugih obveznosti, ne morejo pomagati s pripravo posebnih navodil, ki bi bila prilagojena naši dejavnosti. Zato smo na Zbornici za poslovanje z nepremičninami na podlagi obstoječih splošnih navodil in priporočil pripravili kratka priporočila za člane Združenja družb za nepremičninsko posredovanje, ki vam lahko pomagajo pri opravljanju vsakodnevnih aktivnosti.

  Zaradi zmanjšanja tveganja za širjenje virusa predlagamo, da v okviru rednega poslovanja prilagodite stike s strankami. Predvsem priporočamo, da čim več neposrednih stikov s strankami opravite preko telefona in elektronskih komunikacij. O tej odločitvi seveda tudi ustrezno obvestite vaše stranke.

  Tam kjer je neposreden stik s strankami obvezen pa poskrbite za ustrezno higieno in druge splošne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb.

  Priporočamo vam, da razmislite oziroma preizkusite kako bi lahko delo zaposlenih vsaj delno organizirali od doma. To bi lahko prišlo v poštev v primeru razglasitve epidemije in poostrenih ukrepov glede omejitve gibanja.

  Ne pozabite na zaščito zaposlenih. Priporočamo, da imajo vsi zaposleni, ki v okviru svojih delovnih nalog obiskujejo stranke, pri sebi razkužilno sredstvo. Seveda priporočamo namestitev razkužilnikov tudi v vaših poslovnih prostorih.

  Obenem zaposlenim ponovno priporočite, da v primeru bolezni dihal dosledno ostanejo doma.

  Priporočamo vam, da v poslovnih prostorih na vidnih mestih namestite priročna navodila NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe, ki jih najdete  tukaj in tukaj.

  Velja razmisliti tudi o namestitvi razkužilnikov za roke ob vhodu v poslovne prostore.

  Fotogalerija

   

  Arhivi