Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Spremembe v upravnih, drugih javnopravnih in prekrškovnih zadevah

  Državni zbor RS je sprejel Zakon o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19).

  Del zakona se nanaša na ukrepe v upravnih, drugih javnopravnih in prekrškovnih zadevah, ki se nanašajo tudi na postopke Ministrstva za okolje in prostor – roki za uveljavljanje pravic v upravnih zadevah se podaljšujejo, določa se tudi, da roki v upravnih in prekrškovnih zadevah ne tečejo, seveda razen če gre za zadeve, kjer obstaja nevarnost za življenje in zdravje ljudi, za javni red in mir, za javno varnost, za premoženje večje vrednosti, če je od odločitve v zadevi odvisno preživljanje stranke, če je od odločitve odvisno uveljavljanje drugih pravic. Prav tako se s predlogom zakona prilagaja poslovanje upravnih organov za to obdobje.

  Namen zakona je zajeziti širjenje virusne okužbe, s tem pa zavarovati zdravje in življenje ljudi, hkrati pa še vedno omogočiti delovanje sodnih in upravnih organov ter nosilcev javnih pooblastil v nujnih zadevah. Zakon naslavlja tudi težave s pravočasnim uveljavljanjem pravic in obveznosti, s katerimi se soočajo mnogi državljani v tem obdobju.

  Več >>

  Fotogalerija