Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Omejitev posredovanja v prometu z nepremičninami

    Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 152/20

    Za čimbolj učinkovito zaustavitev širjenja koronavirusa  je Vlada RS začasno prepovedala ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom. Prodaja blaga in storitev je dovoljena le izjemoma. Odprte ostajajo vse tiste storitve, s katerimi zagotavljamo preskrbo z osnovnimi življenjskimi potrebščinami.

    Poslovanje z nepremičninami

    Med izjemami ni storitev nepremičninskega posredovanja, kar pomeni, da teh dejavnosti ni dovoljeno ponujati in prodajati neposredno potrošnikom. Odlok v ničemer ne regulira poslovanja med podjetji, kar pomeni, da nepremičninski posredniki lahko poslujejo s pravnimi osebami.

    Poleg tega vas obveščamo, da je na podlagi Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 157/20) od 31.10.2020 izrecno dovoljeno tudi opravljanje storitev, "ki se opravljajo na prostem, in pri katerih se lahko zagotovi, da prihaja do minimalnega možnega stika s potrošniki (na primer vrtnarske storitve),". Tudi v tem okviru je olajšano izvajanje določeni nalog v okviru nepremičninskega posredovanja.

    Več >>

    Fotogalerija





     

    Arhivi