Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Z brošuro o nepremičninskem posredovanju v osveščanje potrošnikov


    Sporočilo za javnost

    Člani Združenja družb za nepremičninsko posredovanje, ki deluje v okviru GZS-Zbornice za poslovanje z nepremičninami, že leta ugotavljajo, da potrošniki niso najbolje seznanjeni z vlogo in pomenom strokovnjakov nepremičninskega posredovanja in s tveganji, ki jih lahko prinašajo nepremičninski posli. Na podlagi številnih vprašanj in odzivov smo ugotovili , da imajo potrošniki težave tudi, ko se odločajo za izbiro nepremičninske družbe, kateri bi zaupali izvedbo posameznega posla.

    Na podlagi teh ugotovitev smo v okviru združenja v letu 2020 začeli pripravljati brošuro, s katero bi potrošnikom skušali na enostaven način pojasniti pomen nepremičninskega posredovanja, jih opozoriti na nevarnosti, ki nanje prežijo v prometu z nepremičninami in jim pomagati pri izbiri nepremičninske družbe. Po dobrem letu je brošura tako ugledala luč sveta, z njo pa bomo skušali na dolgi rok prispevati k razumevanju strokovne narave nepremičninskega posredovanja in preprečevanju neželenih napak, s tem pa tudi k dvigu ugleda dejavnosti.

    S pomočjo brošure želimo potrošnikom, pa tudi ostali zainteresirani javnosti, na enostaven način odgovoriti predvsem na vprašanji Zakaj? in Kako? izbrati nepremičninskega posrednika. V okviru odgovora na prvo vprašanje smo na kratek način povzeli ključne odgovornosti in obveznosti nepremičninskih družb v prometu z nepremičninami ter koristi, ki jih te obveznosti prinašajo strankam. Hkrati pa smo opozorili na posledice slabe izvedbe nepremičninskih poslov.

    V drugem delu pa smo potrošnikom predstavili lastnosti dobrega nepremičninskega posrednika in glavne dejavnike odločanja pri izbiri nepremičninske družbe. Za lažje preverjanje podatkov smo vključili tudi povezave do najpomembnejših spletnih naslovov v obliki QR kod. Brošuro bodo lahko člani združenja naročili v tiskani obliki, za vse ostale gospodarske subjekte in za javnost pa bo v elektronski obliki na voljo na spletnih straneh ZPN.

    Prepričani smo, da bo brošura precej prispevala k razumevanju vloge in pomena nepremičninskega posrednika, pa tudi k zmanjšanju števila nezadovoljnih strank in s tem k dolgoročnemu zvišanju ugleda panoge.

    Do brošure lahko dostopate na spletnem naslovu.

    Pripete datoteke

    Fotogalerija





     

    Arhivi