Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Visoke cene energentov razburjajo etažne lastnike

  Tudi v Združenju upravnikov nepremičnin, ki deluje v okviru GZS-Zbornice za poslovanje z nepremičninami, z zaskrbljenostjo spremljamo razmere na trgu energentov, ki bodo v pred kratkem začeti ogrevalni sezoni očitno še poslabšale gmotni položaj etažnih lastnikov.

  Kljub temu, da upravniki nepremičnin ne morejo biti odgovorni za razmere na globalnih trgih, od nekaterih etažnih lastnikov te dni slišijo tudi takšne očitke. Ne glede na to, da na cene energentov niti mi niti naši člani ne moremo vplivati, skupaj že nekaj časa iščemo različne načine, da bi se takšnim povečanjem cen, vsaj v prihodnje lažje izognili. Manevrskega prostora sicer ni veliko, a upamo, da bi lahko s skupnim nastopom in sodelovanjem na dolgi rok za etažne lastnike dosegli določene koristi.

  Do takrat pa velja poudariti, da stroški energentov niso v ničemer odvisni od odločitve upravnika, ampak so rezultat tržnih razmer, ki se jim moramo vsi skupaj na čim bolj učinkovit način prilagajati. Obenem pričakujemo, da bo v teh težkih razmerah najranljivejšim na pomoč priskočila tudi država, kar so predstavniki politike v preteklih tednih že napovedali.

  Zbornica za poslovanje z nepremičninami  
  Direktor
  Boštjan Udovič
                                                                 Združenje upravnikov nepremičnin 
  Predsednica
  mag. Ksenija Raminič Virant


  Izjava v .pdf>>

   

  Fotogalerija

   

  Arhivi