Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Sklepanje najemnih razmerij za poslovne prostore

  Najemna razmerja

  Zbornica za poslovanje z nepremičninami - Združenje družb za nepremičninsko posredovanje

  Dimičeva ulica 13, 1504 Ljubljana, T: 01 58 98 240, @: zpn@gzs.si, W: www.gzs.si/zpn

  Sklepanje najemnih razmerij za poslovne prostore
  izobraževalni seminar za nepremičninske posrednike

  v sredo 1. junija 2022, od 9.00 do 11.30 ure
  v živo - GZS Ljubljana, Dimičeva ulica 13, dvorana C in spletno

  Z uveljavitvijo Zakona o spremembah in dopolnitvah Stanovanjskega zakona (Uradni list RS, št. 90/21; SZ-1E) je prenehal veljati Zakon o poslovnih stavbah in poslovnih prostorih iz leta 1974, s čimer je na področju najemnih razmerij za poslovne prostore zazevala določena pravna praznina. Za urejanje novih najemnih in zakupnih razmerij za poslovne stavbe in poslovne prostore, se tako od dneva uveljavitve SZ-1E uporabljajo določbe Obligacijskega zakonika, ki pa je v tem delu kljub vsemu bolj splošen in potreben dopolnitve.

  Na podlagi številnih vprašanja članov smo se zato v ZDNP odločili izvesti seminar, na katerem bomo lahko izvedeli več o načinu urejanja razmerij za poslovne stavbe in poslovne prostore, in sicer predvsem:

  • prenehanje veljavnosti Zakona o poslovnih stavbah in poslovnih prostorih

  • pravna podlaga za sklepanje najemnih pogodb za poslovne prostore

  • obličnost pogodbe

  • trajanje najemnih razmerji in odpovedni roki

  • odpoved najemne pogodbe in odpovedni razlogi

  • prisilna izselitev najemnika

  • podnajem

  • prenos lastništva med trajanjem najemnega razmerja.

  Program izobraževalnega seminarja je pripravljen glede na znanja in postopke, ki jih zakonodaja nalaga nepremičninskim posrednikom in jih od njih pričakujejo uporabniki storitev nepremičninskega posredovanja. 

  Prijava na seminar >>

  Program:

  08.30 - 09.00     Prijava na seminar
  09.00 - 09.10     Uvodni nagovor direktorja ZPN Boštjana Udoviča
  09.10 - 11.30     Sklepanje najemnih razmerij za poslovne prostore
                               mag. Miha Štepec, PRO KOLEKT d.o.o.

   

  Predavatelj

  Mag. Miha Štepec je leta 2003 diplomiral na Pravni Fakulteti v Ljubljani, v letu 2005 je opravil pravniški državni izpit in leta 2007 magistriral. Že od začetka poklicne poti se ukvarja z nepremičninskim pravom in je sodeloval pri številnih nepremičninskih transakcijah.

  Kotizacija

  za posameznega udeleženca vključuje udeležbo na seminarju, e-gradivo, potrdilo o udeležbi, 10 dnevni dostop do posnetka seminarja znaša za:

  člane ZPN in ZDNP

  40,00€ + DDV (48,80€ z DDV)

  ostale udeležence

  70,00€ + DDV (85,40€ z DDV)

  DDV se obračunava po splošni 22% stopnji. Prosimo vas, da kotizacijo vplačate najkasneje tri dni pred dogodkom na TRR GZS: SI56 0292 4001 7841 495; obvezno navedite sklic 2060-5054.

   

  Račun vam bomo posredovali po dogodku.

  Prijave:

  Prijavite se s spletno prijavnico

  Glede na to, da bomo izobraževalni seminar izvedli v t.i. hibridni obliki, v živo v prostorih GZS in spletno preko aplikacije MS Teams. V prijavnici označite način udeležbe. V primeru večjega zanimanja ali omejitev zbiranja bomo, za udeležbo v živo, upoštevali vrstni red prijav.

  Na podlagi pisne prijave vam bomo izstavili ponudbo za plačilo kotizacije, ki jo poravnate najkasneje do 30.5.2022 na TRR GZS št.: SI56 0292 4001 7841 495; obvezno navedite sklic 2060-5054.

   

  Vsem, ki boste pravočasno plačali kotizacijo bomo, dan pred dogodkom, na e-naslov posredovali gradivo. 

  Odjave:

  Odpoved prijave na izobraževanje je možna le v pisni obliki, posredovani po e-pošti na naslov zpn@gzs.si. Skrajni rok za pisno odpoved z vrnitvijo 100% plačila kotizacije je tri (3) delovne dni pred začetkom seminarja. V primeru nepravočasne odjave, oz. neudeležbe pa že plačanih kotizacije nismo dolžni vrniti

  Informacije:

  Za vsa vprašanja smo vam na voljo na Zbornici za poslovanje z nepremičninami.

  01 58 98 240
  zpn@gzs.si

  Vaše podatke smo zbrali iz javno dostopnih virov ali v okviru opravljanja dejavnosti Gospodarske zbornice Slovenije in jih uporabljamo v skladu z določili 72. člena ZVOP-1 in ZEPT-1B. Svoje podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali izbris oziroma prekličete to soglasje. Nastavitve, na katere vrste sporočil ste naročeni, in odjavo lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«.

  Fotogalerija