Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Zaključki 34. posveta Poslovanje z nepremičninami

    Tudi letos smo organizatorji posveta Poslovanje z nepremičninami pri pripravi programa v največji meri upoštevali aktualne razmere na trgu. Osrednje mesto smo na plenarnem delu tako ponovno namenili stanovanjski politiki, vendar smo želeli biti pri tem še bistveno bolj konkretni kot običajno, zato smo spregovorili o ukrepih za aktivacijo praznih stanovanj in za »čiščenje« stanovanjskega trga nestanovanjske rabe. Drugo omizje je obravnavalo izjemno aktualno problematiko zelenega prehoda v večstanovanjskih stavbah. Vsebino tretjega omizja pa nam je na nek način »vsilila« kar narava, saj smo spregovorili o posledicah poplav in plazov na nepremičninski sektor. Na sekcijah smo prav tako v največji možni meri sledili potrebam udeležencev in smo jim skupaj s predavatelji poskusili predstaviti odgovore na najbolj pereča vprašanja v dejavnosti.

    Opažamo, da smo tudi letos pri oblikovanju programa naslovili prava vprašanja, čemur pritrjuje številčna udeležba. Kot običajno je bilo največ zanimanja za plenarna omizja, na sekcijah pa so lahko udeleženci spregovorili o temah, ki so lastne posamezni panogi znotraj dejavnosti poslovanja z nepremičninami. Nedvomno bodo odgovori, ki so jih udeleženci prejeli na posvetu, marsikomu olajšali opravljanje vsakodnevnih nalog, na nivoju panoge pa prinesli nujno potrebno strokovno poenotenje. Dvigovanje kakovosti storitev se začne ravno pri deljenju dobrih praks in izkušenj.

    Ponovno smo lahko zadovoljni z udeležbo resornih ministrstev, čeprav se nam v živo ni pridružil nobeden od ministrov. Ne glede na to, so bili predstavniki strokovno kompetentni in zelo pripravljeni na dialog in sodelovanje. To pa nakazuje, da bi se lahko v prihodnje komunikacija s pristojnimi ministrstvi, pa tudi med njimi, še izboljšala. To pa je prav eden od poglavitnih ciljev posveta.

    Kot običajno smo z moderatorji posameznih sekcij pripravili zaključke posveta, v katerih smo bolj ali manj podrobno zajeli vse predstavitve in razprave, hkrati pa smo iz njih izluščili najpomembnejše zaključke, ki bodo lahko stroki, še bolj pa odločevalcem, pomagali pri sprejemanju nadaljnjih ukrepov in prilagajanju razmeram na trgu. Končne zaključke bomo posredovali tudi vsem resornim ministrstvom in jih zaprosili za odzive. 

    Zaključke smo udeležencem posveta predstavili na dogodku, ki ga tradicionalno poimenujemo Portorož po Portorožu in smo ga letos izvedli v on-line obliki. Obenem pa smo jih objavili tudi v zborniku posveta. Ker gre za najpomembnejše ugotovitve strokovnjakov s področja poslovanja z nepremičninami, je smiselno in koristno, da z njimi seznanimo tudi širšo javnost, ki bo na ta način lažje razumela, kakšne ukrepe je na nepremičninskem področju potrebno sprejeti, da odpravimo težave, na katere v stroki opozarjamo že dolgo. 

    Zaključki 34. posveta Poslovanje z nepremičninami >>

    Fotogalerija

    Fotogalerija





     

    Arhivi