Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Strokovna skupina za zakonodajo

    V četrtek 5. maja se je na prvi seji sestal Strokovni svet ZSS za pravne zadeve. Člani so razpravljali o nujnih aktivnostih na zakonodajnem področju, s poudarkom na predvidenih spremembah stanovanjske zakonodaje. V zvezi s tem je največ nezadovoljstva požela napoved Ministrstva za okolje in prostor, da bo novi Stanovanjski zakon sprejet do konca leta 2017. Upoštevajoč politično realnost v državi namreč to najverjetneje pomeni, da zakona v tekočem vladnem mandatu ne bo. Upravni odbor ZSS je ravno iz tega razloga na resorno ministrstvo in vlado naslovil protest, v katerem ju je pozval, da storita vse, da do potrebnih sprememb pride čim prej. Eden od ukrepov za pospešitev potrebnih aktivnosti je bilo tudi oblikovanje uvodoma omenjenega strokovnega sveta. 

     

    Člani strokovnega sveta so po razpravi na prvi seji sprejeli tri sklepe, in sicer:
     1.       Resornemu ministrstvu je potrebno nemudoma posredovati pobudo za nujne spremembe veljavnega Stanovanjskega zakona (SZ-1), ki ne morejo čakati do celovite spremembe zakonodaje.
     2.       V drugi fazi bo strokovni svet pripravil nabor podzakonskih aktov, ki jih je potrebno spremeniti in ministrstvu predlagal tudi konkretno vsebino sprememb. 
    3.       V tretji fazi pa bo strokovni svet pripravil konkretne predloge za celovito spremembo Stanovanjskega zakona (SZ-1), ki bodo v sodelovanju z ostalimi interesnimi združenji ministrstvu posredovani kot predlog Zbornice za poslovanje z nepremičninami.  

     

    Za navedene sklepe so si člani strokovnega sveta določili relativno kratek terminski načrt. O izvedbi posameznih nalog bodo ažurno poročali upravnemu odboru ZSS.


    Fotogalerija





     

    Arhivi