Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Novi predlog Zakona o debirokratizaciji

  Boštjan Boh

  Pojasnilo glede odsotnosti delavca z dela zaradi karantene na domu – prihod iz tuje države

  V prihodnjih dneh oz. tednih GZS pričakuje povečano število vprašanj v zvezi z odsotnostmi delavcev z dela zaradi karantene na domu zaradi prihoda iz tuje države, zato so v Pravni službi GZS pripravili nekaj dodatnih informacij.

  Veljati je začela novela stanovanjskega zakona

  19. junija je začela veljati novela stanovanjskega zakona, ki med drugim prinaša zvišanje neprofitne najemnine, hkrati pa tudi subvencij te najemnine, ter višje zadolževanje stanovanjskih skladov, ustanovitev javne najemniške službe in spremembe pri upravljanju večstanovanjskih stavb.

  Gradiva za izobraževalni seminar

  Aktualna obvestila za člane ZPN

  Arhiv: 20. seja UO ZSS

  V sredo 10. marca so se na 20. seji upravnega odbora sestali člani Združenja stanovanjskih skladov. Seja je potekala v obliki videokonference, na njej pa so se člani najprej seznanili z vsebino predloga Načrta za okrevanje in odpornost. V zvezi s tem se sprejeli tudi določena stališča, ki so bila po seji posredovana Ministrstvu za okolje in prostor ter Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Poleg tega so člani ZSS obravnavali tudi problematiko neusklajenosti površin stanovanj v evidencah GURS in iskali rešitve za aktivacijo potenciala velikih stanovanjskih hiš za reševanje stanovanjske problematike.