Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZDNP - poročilo o aktivnostih

    Po številnih delovnih urah, ki jih je opravila Strokovna skupina ZDNP za pripravo predloga novega Zakona o nepremičninskem posredovanju, smo končni predlog v preteklem tednu končno posredovali na Ministrstvo za okolje in prostor. Sedaj pa pričakujemo njihov prvi odziv in povabilo na nadaljnja usklajevanja. Kot je bilo obljubljeno, smo končno besedilo predloga novega ZNPosr objavili tudi na spletni strani ZDNP, da se lahko z njegovo vsebino seznanite vsi člani.

    Predlog novega ZNPosr je objavljen TUKAJ

    V zaključni fazi priprave končnega predloga se je ožja delovna skupina dvakrat sestala tudi s predstavniki Zveze potrošnikov Slovenije. Čeprav se je s tem sama priprava predloga nekoliko zavlekla, smo prepričani, da nam bo komunikacija z ZPS olajšala končno sprejetje nujno potrebnih sprememb ZNPosr. Na sestankih, ki sta bila 20. aprila in 11. maja, smo tako z ZPS uspeli uskladiti večino odprtih vprašanj v zvezi s predlogom ZNPosr, vsebine, glede katerih soglasja nismo mogli doseči, pa bomo skušali uskladiti v postopku na resornem ministrstvu. Pričakujemo, da se bo sodelovanje z ZPS v vsakem primeru izkazalo za pozitivno in bomo z ohranjanjem dobrih odnosov nadaljevali. Nenazadnje je to eden ključnih dejavnikov, ki vpliva tudi na ugled celotne panoge v javnosti. VEČ

    V četrtek 19. maja pa so se člani ZDNP zbrali na rednem letnem zboru članov. Obravnavali in sprejeli so poročilo o delu ter finančno poročilo za leto 2015, program dela za leto 2016, poročilo o delu komisije za presojo kršitev Kodeksa dobrih poslovnih običajev v prometu z nepremičninami ter spremembe in dopolnitve Pravilnika o delu Komisije ZDNP za presojo kršitev Kodeksa dobrih poslovnih običajev v prometu z nepremičninami in Sklepa o določitvi nagrad in povračil stroškov članom senata Komisije. Članom smo na zboru še enkrat predstavili ključne rešitve, ki jih vsebuje predlog novega Zakona o nepremičninskem posredovanju, v okviru točke razno pa so razpravljali tudi o spremembi logotipa združenja in večinsko potrdili, da se logotip spremeni. Nova oblika je že razvidna iz uradne komunikacije in današnjih E-novic, stari logotip pa se zaradi postopnega prehoda lahko uporablja še do konca letošnjega leta. 

    Fotogalerija





     

    Arhivi