Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZUN - poročilo o aktivnostih

    • Člani Združenja upravnikov nepremičnin so se v četrtek 12. maja sestali na rednem letnem zboru članov. V uvodu seje so soglasno imenovali delovno predsedstvo, nato pa ravno tako soglasno potrdili poročilo o delu za leto 2015 in program dela za leto 2016. Člani so v nadaljevanju razpravljali o napovedanih spremembah stanovanjske zakonodaje in o uvedbi certifikata Zaupanja vreden upravnik. Dogovorili so se, da se ZUN aktivno vključi v vse postopke  sprememb stanovanjske zakonodaje in da se v ta namen imenuje posebna strokovna skupina, ki bo pripravila besedilo predloga novega zakona o upravljanju nepremičnin. Člani so ob tem menili, da je sedanji trenutek odlična priložnost, da v članstvo ZPN in ZUN povabimo še tiste gospodarske subjekte, ki sedaj niso člani, saj bomo na ta način v omenjenih procesih močnejši in bomo tako lahko dosegli več. Strokovni službi so zato naložili, da vsem gospodarskim subjektom v panogi, ki še niso člani ZPN in ZUN, pošlje posebno vabilo v članstvo. 

      Zapisnik Zbora članov ZUN je objavljen na zaprtih straneh ZUN: https://www.gzs.si/zbornica_za_poslovanje_z_nepremicninami/vsebina/Zdru%C5%BEenja/56950/57192

    • V četrtek 26. maja se je na prvi seji sestala Strokovna skupina ZUN za zakonodajo in se dogovorila o aktivnostih za pripravo predloga novega zakona o upravljanju nepremičnin, ki ga po zadnjih informacijah podpira tudi resorno ministrstvo. Člani skupine so se dogovorili, da strokovna služba ZPN v sodelovanju s Pravno službo GZS v roku 3 tednov na podlagi veljavnega Stanovanjskega zakona pripravi osnovni predlog novega zakona o upravljanju, ki ga bo nato strokovna skupina v medsebojni komunikaciji dodelala in izboljšala. Člani so se dogovorili, da bodo končni predlog novega zakona pripravili do konca meseca avgusta, tako da se lahko pravočasno s konkretnimi predlogi vključimo v zakonodajne procese na Ministrstvu za okolje in prostor. 
    • Združenje upravnikov nepremičnin pri Zbornici za poslovanje za nepremičninami je v sodelovanju z Elektrotehniško zvezo Slovenije in Slovenskim združenjem za požarno varnost pripravilo in izvedlo po našem mnenju, pa tudi po rezultatih anketnega vprašalnika, koristen izobraževalni seminar o vzdrževanju stavb za vse, ki se ukvarjajo z upravljanjem nepremičnin. Poročilo je objavljeno na spletni strani: 

    https://www.gzs.si/zbornica_za_poslovanje_z_nepremicninami/Novice/ArticleId/52846/porocilo-o-izobrazevalnem-seminarju-strokovno-vzdrzevanje-stavb-skrb-dobrega-upravnika-ljubljana-18052016


    Fotogalerija





     

    Arhivi