Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Sodobna vgradnja oken in vrat

    Učinkovita raba energije in z njo povezani okoljski cilji sodijo med najpomembnejše zaveze in usmeritve Evropske unije. Zaradi tega je  v zadnjem obdobju tudi v Sloveniji vse več razpisov in naročil, tudi zasebnih investitorjev, kjer je navedeno, da naj bo vgradnja zunanjega stavbnega pohištva skladna s smernico RAL. V praksi je uveljavljen pogovorni izraz »RAL vgradnja«. Povsem zmotno pa je mnenje, ki je žal precej razširjeno tudi v stroki, da se smernica RAL ukvarja samo s tesnjenjem rege v treh ravneh.

    Zaradi naštetega Gradbeni inštitut ZRMK organizira strokovno delavnico, kjer bo pojasnjeno, kakšna naj bo sodobna vgradnja oz. kakšne so zahteve v smernici RAL, ki jo izdaja in ob sodelovanju stroke redno posodablja nemško združenje RAL. Smernica namreč opisuje vse korake vgradnje, kjer je omenjeni način tesnjenja nadgradnja klasičnih postopkov. Brez njega ne moremo izpolniti naprednih meril za zrakotesnost, niti ne doseči kazalnikov skoraj nič-energijskih stavb.

    Delavnica bo potekala v torek, 14. junija 2016, od 9. do 14. ure v dvorani v 6. nadstropju na Geološkem zavodu Slovenije na Dimičevi ulici 14. Namenjena je vsem, ki se ukvarjajo z načrtovanjem, gradnjo ali prenovo, investicijami in ostalim udeleženim pri vgradnji oken in vrat.

    Kotizacija za udeležbo na delavnici znaša za predhodne prijave do 6. junija 130 EUR + DDV, po tem datumu pa 150 EUR + DDV. Kotizacija vključuje predavanja, praktične predstavitve, gradivo, potrdilo, pogostitev med odmorom, možnost osebnega razgovora s predavatelji. Za udeležence iz istega podjetja so priznani ti popusti: za 2 udeleženca 5 %, za tri 10 %, za štiri 15 % ter za pet ali več udeležencev 20 %.

    Člani GZS-ZPN imajo dodaten 10% popust.

    Prijavnica 

     

    Fotogalerija





     

    Arhivi