Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: UO ZDNP

  8. seja UO ZDNP, 15.09.2016


  V četrtek, 15. septembra 2016, so se na 8. seji sestali člani UO ZDNP. Po potrditvi zapisnika in pregledu realizacije preteklih sklepov, so se seznanili z aktivnostmi od zadnje seje in pripravami na 27. posvet Poslovanje z nepremičninami. Člani ZDNP so sodelovali v programskem odboru za pripravo letošnjega, že 27., posveta Poslovanje z nepremičninami in pripomogli k pripravi strokovnega in aktualnega programa posveta, še posebej pa Sekcije za promet z nepremičninami. 

  Sekciji za promet z nepremičninami, ki je namenjena predvsem nepremičninskim posrednikom, bodo najprej skupaj z udeleženci Stanovanjske sekcije razpravljali o najemu s kasnejšim odkupom ter drugih inovativnih pristopih na slovenskem nepremičninskem trgu, zatem pa se bodo seznanili z dosežki ZDNP v preteklem letu in poročilom Komisije ZDNP za presojo kršitev Kodeksa. Obravnavali bodo tudi nujnost vzpostavitve registra zarubljenih nepremičnin za potrebe prometa z nepremičninami, možnost sodelovanja nepremičninskih posrednikov v stečajnih prodajah in vprašanje izkoriščanja stanovanjskega potenciala prevelikih enostanovanjskih hiš. Osrednja tema pa bo prav gotovo prenova Zakona o nepremičninskem posredovanju, pri kateri bo sodeloval tudi predstavnik Ministrstva za okolje in prostor.

  V nadaljevanju seje so člani upravnega odbora spregovorili še o dodatnih možnostih promocije dobrih poslovnih običajev v prometu z nepremičninami, še posebej s svetovanjem članom pri njihovem poslovanju.

  Fotogalerija