Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Okrogla miza "Kako čim hitreje do 2. tira"

    7. maja ob 17. uri, v prostorih GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana C

    Čim hitrejša, učinkovitejša in bolj kakovostna izgradnja drugega tira Koper – Divača je ključnega pomena za dolgoročni razvoj gospodarstva in s tem v dobrobit celotne družbe. Slovenija je premalo vlagala v železniško infrastrukturo, zaradi česar je nastal zaostanek, ki ga je treba nadoknaditi. To bo naši državi omogočilo, da izkoristi svojo odlično geostrateško lego in pospešeno razvije sodobno logistično gospodarstvo.

    Če bomo s projektom 2. tira še naprej odlašali, nas bodo transportne poti obšle prek Avstrije, Italije in morda tudi Hrvaške, česar si kot tranzitna država ne bi smeli dovoliti.

    Vsekakor pa je treba projekt izpeljati v smislu dobrega gospodarja in z ustreznim nadzorom, morda pa tudi z drugimi ukrepi poskrbeti, da bodo obremenitve za slovensko gospodarstvo čim nižje.

    Na okrogli mizi bodo svoja videnja predstavili predsednik GZS Boštjan Gorjup, predsednik SMC dr. Miro Cerar, direktor GZS-Združenja za promet Robert Sever, Jernej Vrtovec, poslanec Nove Slovenije.

    Prijavnica >>  https://www.gzs.si/skupne_naloge/pravni_portal/Obrazec/Okrogla-miza-2-tir/DogodekID/2423/DogodekTabID/52840 

    Fotogalerija





     

    Arhivi