Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: 2. obravnava predloga Stanovanjskega zakona (SZ-1E)

    Člane ZPN obveščamo, da je Odbor DZ za infrastrukturo, okolje in prostor na 29. redni seji v okviru  2. obravnave potrdil predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Stanovanjskega zakona (SZ-1E). S tem je zakon skorajda sprejet, saj ga čaka le še obravnava na plenarni seji Državnega zbora in glasovanje. Glede na razpravo poslancev na odboru pričakujemo, da bo zakon brez večjih težav potrjen in bo tudi stopil v veljavo, s tem pa bodo realizirane nekatere zahteve stroke, ki jih ponavljamo že več let. Na prvem mestu seveda uskladitev višine neprofitne najemnine, ki bi se po predlogu zakona delno uskladila že 1. julija letos.

    V dosedanjem postopku smo s strani Zbornice za poslovanje z nepremičninami zagotovili strokovno in konstruktivno sodelovanje tako v postopku priprave predloga kot v zakonodajnem postopku, s čimer smo dosledno zastopali stališča naših članov.

    Ponovno poudarjamo, da s predlogom zakona niso upoštevani nekateri pomembni predlogi, ki smo jih v preteklosti posredovali pristojnim organom, kljub temu pa zakon predstavlja pomemben korak k normalizaciji stanovanjske politike pri nas. Obenem se že veselimo obljube pristojnega ministrstva, da bodo takoj po uveljavitvi zakona pričeli s postopki priprave celovite reforme Stanovanjskega zakona, v kateri nameravamo tudi sami aktivno sodelovati.

    V prilogi vam posredujemo Poročilo Odbora DZ za infrastrukturo, okolje in prostor o obravnavi zakona z dne 06.05.2021, na povezavi pa si lahko ogledate tudi posnetek razprave.

     

    Za dodatna pojasnila smo v Strokovni službi ZPN seveda na voljo.

    Fotogalerija





     

    Arhivi