Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Progam usposabljanja za operativne upravnike nepremičnin

    Predvidoma v tem tednu bo dokončno potrjen program nacionalne poklicne kvalifikacije  operativni upravnik / operativna upravnica nepremičnin

    V sodelovanju s Centrom za poslovno usposabljanje pri GZS smo pripravili  program usposabljanja, ki je usklajen s poklicnim standardom. Za izvedbo programa pa potrebujemo še ustrezno predavateljsko ekipo strokovnjakov s posameznih področij in upravnike nepremičnin z dolgoletnimi praktičnimi izkušnjami. Vabimo vas, da se predlagate kandidate za člane komisij za prizanvanje NPK. Sodelovanje v komisiji je/bo izjemno pomembna funkcija za dvig standardov kakovosti v panogi.

    Ena od zadnjih nalog v zvezi s programom usposabljanja je sestava ustrezne predavateljske ekipe strokovnjakov z dolgoletnimi praktičnimi izkušnjami s posameznih področij. Pri tem bi se želeli v največji možni meri opreti na notranje moči, torej na člane Združenja upravnikov nepremičnin oziroma njihove zaposlene. S tem bi poleg ostalega ohranili največji možni vpliv na krepitev strokovnih znanj operativnih upravnikov in na nadaljnji dvig kakovosti storitev upravljanja.

    Skladno s tem vas vabimo, da nam sporočite vašo pripravljenost za aktivno sodelovanje pri izvajanju programa usposabljanja operativnih upravnikov, in sicer na enem od vsebinskih področij:

    • Predpisi s področja upravljanja nepremičnin (temeljni predpisi: SZ-1, SPZ, Pravilnik o upravljanju, …),
    • Finančni in davčni vidiki operativnega upravljanja nepremičnin (rezervni sklad, finance, zavarovanja, davčni vidiki, prefakturiranje, najemnine za skupne prostore)
    • Tehnične in organizacijske zahteve pri upravljanju nepremičnin (upravljanje, vzdrževanje in obratovanje nepremičnin, izbira ponudnikov, vodenje investicij, delitev stroškov, periodični pregledi, ...),
    • Administracija in vodenje dokumentacije ter varovanje osebnih podatkov in
    • Komunikacijske veščine (pisna in ustna komunikacija z etažnimi lastniki in vsemi ostalimi deležniki pri upravljanju nepremičnin, elektronska komunikacija, mediacija in reševanje sporov, ...).

    Po izbiri predavateljev, bomo v sodelovanju z njimi dopolnili vsebinski del programa usposabljanja in pripravili podroben katalog znanj za njegovo izvajanje. Predvidoma v drugi polovici leta pa bi tudi pričeli z izvedbo izobraževanj.

    Zaenkrat še niso določeni podrobnejši pogoji za predavatelje, razen dolgoletnih praktičnih izkušenj na področju ali področjih, za katere kandidati kandidira. Zaželene so pedagoške izkušnje. V vsakem primeru pa bodo delovne izkušnje in sposobnost izvedbe pedagoškega procesa vplivale na končno izbiro kandidatov, ki jo bo opravil upravni odbor ZUN.

    Prosimo vas, da svoj interes za sodelovanje na posameznem področju izrazite v priloženem vprašalniku, v za to previdenem polju pa podrobneje opišite tudi vaše dosedanje izkušnje področju ali področjih, za katera kandidirate in morebitne pedagoške izkušnje ter ostala znanja, ki izkazujejo vašo primernost za aktivno sodelovanje v programu.

    Obrazec za prijavo za sodelovanje >>

    Obenem vas vabimo, da v istem vprašalniku izrazite tudi interes za člana komisije za priznavanje nacionalne poklicne kvalifikacije. Tudi sodelovanje članov ZUN v tej komisiji bo izjemno pomembno za dvig standardov kakovosti v panogi, saj bomo lahko preko tega vsi skupaj vplivali na znanja in spretnosti, ki jih morajo izkazovati kandidati za pridobitev NPK.

    Kandidati za člane komisije se bodo morali kasneje tudi prijaviti na razpis Državnega izpitnega centra in pridobiti ustrezno licenco. Zaenkrat bi želeli zgolj preveriti interes, da bi lahko kasneje lažje usmerjali aktivnosti, saj je pomembno, da za predavatelje in izpraševalce v okviru programa usposabljanja ZUN ter za člane izpitnih komisij niso imenovane izključno iste osebe.

    Za vaše sodelovanje se vam že vnaprej zahvaljujemo. Za dodatna pojasnila pa smo na voljo.

    Vaš odziv pričakujemo najkasneje do 25.02.2022.

    Fotogalerija





     

    Arhivi