Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Nova brošura "Varstvo konkurence - Prepoved omejevalnih sporazumov"

    V Pravni službi GZS so zaradi velikega števila vprašanj, povezanih s pravilnim izvajanjem zakonodaje na področju konkurence, pristopili k pripravi posodobljene verzije brošure z naslovom »Varstvo konkurence – Prepoved omejevalnih sporazumov«, ki vsebuje priporočila in usmeritve za pravilno ravnanje na področju omejevalnih sporazumov. Brošura je pripravljena v obliki spletne publikacije in jo najdete v prilogi.   

     

    Publikacija vsebuje priporočila in usmeritve za pravilno ravnanje na področju omejevalnih sporazumov in je namenjena vsem zaposlenim v samostojnih zbornicah, v združenjih dejavnosti, regionalnih zbornicah, podjetjih in vsem drugim zaposlenim na GZS. Namenjeno je tistim, ki pri svojem delu sodelujete in povezujete konkurenčna podjetja iz posamezne dejavnosti ali podjetja, ki so v t.i. vertikalnem odnosu – proizvajalci, dobavitelji, kupci, podizvajalci, itd. Brošura predstavlja delovni pripomoček in je prilagojena za vodenje sestankov in srečanj, ki so organizirana v okviru GZS ali v podjetju. Besedilo brošure povzema veljavno zakonodajo in sodno prakso na področju varstva konkurence.  

     

    Naj poudarimo, da publikacija ne vsebuje izčrpnega in popolnega zapisa vseh prepovedanih dejanj in ne predpostavlja vseh morebitnih pravnih situacij, s katerimi se lahko v praksi srečate ter jih določa konkurenčno pravo, temveč predstavlja predvsem praktični delovni pripomoček za vas in za vaše zaposlene, ki se znajdete v situacijah, v katerih obstaja možnost kršitve konkurenčne zakonodaje.


    Brošura: Varstvo konkurence>>

    Fotogalerija





     

    Arhivi