Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Poziv k oddaji predlogov za debirokratizacijo

    V Načrtu za okrevanje in odpornost (NOO) je v okviru komponente »Učinkovite javne institucije« predvidena izvedba reforme »Odpravljanje administrativnih ovir«. Ministrstvo za javno upravo (MJU) je začelo s postopkom priprave ukrepov za debirokratizacijo, s katerim bodo odpravljali administrativne ovire in prispevali k bolj učinkovitemu delovanju javnih institucij.

    Gospodarstveniki so zadnja leta kot eno največjih ovir pri poslovanju poudarjali pretirano birokracijo in premalo spodbudno poslovno okolje (zlasti dolgotrajnost nekaterih postopkov in visoko davčno obremenjenost dela, čeprav ta kot delež glede na BDP ne presega povprečja EU). Eden od bolj problematičnih dejavnikov poslovanja v Sloveniji je birokracija na področju davčnih postopkov, kjer obstajajo posebne težave, ki so veliko bolj dolgotrajne in negotove kot v drugih državah članicah EU. Seveda pa je veliko ovir tudi na vseh ostalih področjih, kot so naložbe, konkurenčnost, okolje, RRI, idr.  

    Pozivamo vas, da nam pošljete vaše predloge za debirokratizacijo, ki so relevantni za gospodarstvo. Te bomo zbrali v skupen dokument in poslali na MJU, kjer jih bodo prioritizirali in spremljali njihovo realizacijo. Ključni namen tega poziva je poenostaviti poslovanje podjetjem ter prispevati k znižanju stroškov in odpravljanju administrativnih ovir.

    Vaše predloge vnesite v  tabelo do 16.08.2022 ter jo pošljite na naslov: nina.vrabelj@gzs.si.

    Fotogalerija





     

    Arhivi