Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Forum posrednikov pri trgovanju z nepremičninami in najemu, Beograd 22.09.2023

    Udruženje Klaster nekretnine organizira Forum posrednikov pri trgovanju z nepremičninami in najemu dne 22. septembra 2023 v Beogradu, v hotelu "Golden Tulip Zira" na naslovu Ruzveltova 35. Uvodni dogodek Foruma in "Cocktail Party" bosta potekala 21. septembra 2023.

    V hotelu "Golden Tulip Zira" v Beogradu bo 21. septembra 2023 ob 10. uri potekal vrhunec srečanja posredniških združenj za trgovanje z nepremičninami iz jugovzhodne Evrope (Slovenija, Hrvaška, BiH), Nacionalno združenje nepremičninskih agentov (NAR, glej: https://www.nar.realtor), ki ga bo predstavljal Rozi Papagianakis, ambasador NAR za Srbijo, Grčijo in Bolgarijo, lokalna združenja nepremičninskih agentov iz ZDA (prisoten bo izvršni direktor združenja Mainstreet iz Chicaga, glej: https://www.succeedwithmore.com, John Gormli, ki ima dvajset tisoč članov), združenja iz Ruske federacije (nekdanji predsednik FIABCI Rusija in FIABCI "World Federation" 2011-2012, glej: https://www.fiabci.org, in nekdanji predsednik Ruske zveze nepremičninskih agentov, glej: https://rgr.ru, Aleksandar Romanenko), ter Udruženje Klaster nekretnine. Do zdaj so svojo udeležbo na srečanju potrdili predstavniki združenj iz Republike Slovenije, "Slovensko nepremičninsko združenje" FIABCI, glej: https://www.fiabci.si, Republike Hrvaške, Udruženje za poslovanje nekretninama Hrvatske gospodarske komore, glej: https://www.hgk.hr/sektor-za-trgovinu/o-udruzenju-poslovanja-nekretninama, in Republike Srbske (BiH), Udruženje za posredovanje u prometu nekretnina Republike Srpske. Srečanje ne bo simultano prevajano v srbski jezik iz angleškega.

    Vabimo vas in vaše kolege, da se udeležite srečanja posredniških združenj za trgovanje z nepremičninami iz jugovzhodne Evrope ter Foruma o posredovanju pri trgovanju z nepremičninami.

    Klaster nekretnine je bil pobudnik ustanovitve Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Srbije, Udruženja za trgovinu pri Privredni komori Srbije (PKS), ki je danes najštevilčnejša skupina pri GZS s 244 člani. Predsednik Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Srbije, Damir Borić, bo eden od glavnih govornikov na Forumu.

    Odločili smo se, da strokovno srečanje NAUČI DA USPEŠ, ki ga redno organiziramo vsako leto, prestavimo na april 2024, v termin, ki smo ga uporabljali pred pandemijo virusa COVID-19, in da organiziramo Forum o posredovanju pri trgovanju z nepremičninami z namenom seznanitve udeležencev z spremembami in dopolnitvami Zakona o posredovanju pri trgovanju z nepremičninami ter novostmi v praksi Republičkog geodetskog zavoda. Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije je izvedlo javno razpravo o osnutku zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o posredovanju pri trgovanju z nepremičninami in pričakuje se, da bo Narodna skupština Republike Srbije sprejela predlog tega zakona do oktobra 2023. Ker je Udruženje Klaster nekretnine sodelovalo pri delu delovne skupine za pripravo osnutka zakona, želimo gospodarstvenike, ki bodo izvajali določbe zakona, seznaniti z novostmi in jih pripraviti na nov način poslovanja. Govorili bomo o spremembah delovno-pravnega okvira za zaposlovanje agentov in o posebnem (fiduciarnem ali depozitnem) računu posrednika pri trgovanju z nepremičninami, ki bo spremenil poslovno prakso posrednikov. Poudarek bo na praktični uporabi novih določb zakona s strani posrednikov ter pojasnjevanju njihovega pomena za našo dejavnost. Na delavnici o izvajanju Zakona o postopku vpisa v kataster nepremičnin in vodov bomo govorili o napovedanih spremembah in dopolnitvah tega zakona, s posebnim poudarkom na strokovnih uporabnikih storitev Katastra nepremičnin in njihovem položaju ter novih digitalnih storitvah Katastra nepremičnin.

    Predavatelji na Forumu bodo predstavniki Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine ter drugih državnih organov, Republiškega geodetskega zavoda, med govorniki pa bodo tudi predstavniki Privredne komore Srbije, NALED-a in strokovnih združenj posrednikov pri trgovanju z nepremičninami iz jugovzhodne Evrope.

    Informacije o Forumu najdete na spletni strani: www.naucidauspes.rs. Uradni partnerji srečanja in Foruma so Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije ter Privredna komora Srbije.

    Cena kotizacije za člane Združenja za poslovanje z nepremičninami pri GZS je enaka kotizaciji za člane Udruženja Klaster nekretnine in Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Privredne komore Srbije ter znaša 85 evrov na udeleženca. Za vsakega tretjega udeleženca iz iste gospodarske enote velja 20-odstotni popust na ceno kotizacije.

    Za udeležence dogodka smo zagotovili namestitev v hotelu Holiday Inn Express Belgrade, na naslovu Ruzveltova 23, ki je oddaljen 200 metrov od hotela Golden Tulip Zira, saj v hotelu Golden Tulip Zira v času dogodka ni prostih sob. Cena namestitve v hotelu Holiday Inn Express, nočitev z zajtrkom, v enoposteljni sobi znaša 75 evrov na dan, v dvoposteljni sobi pa 90 evrov na dan, glej: https://www.naucidauspes.rs/smestaj. Sobe se rezervirajo izključno s polnjenjem pooblastilnega obrazca, ki ga pošljemo na e-naslov hotela Holiday Inn Express: reception@hiexbelgrade.com.

    Fotogalerija





     

    Arhivi