Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Uskladitev identifikacijskega znaka nepremičnin v zemljiški knjigi z identifikacijskim znakom nepremičnin v evidencah GURS

    Uskladitev identifikacijskega znaka nepremičnin v zemljiški knjigi z identifikacijskim znakom nepremičnin v evidencah GURS

    Služba za upravljanje projektov Vrhovnega sodišča RS, nas je obvestila, da je uskladila identifikacijske znake nepremičnin v zemljiški knjigi z identifikacijskimi znaki nepremičnin v evidencah Geodetske uprave. 

    Po določbah prvega odstavka 3. člena Zakona o zemljiški knjigi – ZZK-1 je identifikacijski znak zemljiške parcele identifikacijska oznaka te parcele, kot je vpisana v zemljiškem katastru, identifikacijski znak stavbe ali njenega posameznega dela pa njuna identifikacijska oznaka, kot je vpisana v katastru stavb (4. in 5. točka prvega odstavka 3. člena ZZK-1).

    Identifikacijski znaki nepremičnin v zemljiški knjigi sedaj niso enaki identifikacijskim znakom nepremičnin v izvornih evidencah, to je v zemljiškem katastru in katastru stavb, ki jih vodi Geodetska uprava Republike Slovenije. Projektna skupina i-ZK, ki deluje v okviru Službe za upravljanje projektov pri Vrhovnem sodišču v Ljubljani, zato načrtuje, da bo do konca leta 2016 v okviru projekta Slovensko sodstvo 2020 in v skladu s sprejetim načrtom dela na projektu Informacijski sistem Zemljiška knjiga uskladila identifikacijske znake nepremičnin v zemljiški knjigi z identifikacijskimi znaki nepremičnin v evidencah Geodetske uprave.



    Pripete datoteke

    Fotogalerija





     

    Arhivi