Novice


Arhiv: ZELENA PRORAČUNSKA REFORMA

Obveščamo vas, da je bilo na spletni strani Ministrstva za finance objavljeno končno gradivo Zelena proračunska reforma: Okoljski in finančni vidik spodbud v Sloveniji, ki ga je Gospodarska zbornica Slovenije pomagala sooblikovati v okviru vladnega strateškega razvojnega projekta P3: Zelena proračunska reforma.

Arhiv: Gospodarska zbornica Slovenije in Združenje Manager sta se sestala s predstavniki Združenja delodajalskih organizacij Republike Češke in sedmimi predstavniki regionalnih zavodov za zaposlovanje Češke

Gospodarska zbornica Slovenije in Združenje Manager sta se sestala s predstavniki Združenja delodajalskih organizacij Republike Češke in sedmimi predstavniki regionalnih zavodov za zaposlovanje Češke, in sicer v okviru evropskega projekta, ki se fokusira na enakopravnost spolov (predvsem enako plačilo in karierno napredovanje).

Arhiv: Krepitev kompetenc na področju kolektivnega dogovarjanja

Gospodarska zbornica Slovenije je v okviru projekta »Krepitev kompetenc na področju kolektivnega dogovarjanja«, v sodelovanju s Konfederacijo sindikatov Pergam in na podlagi Analize, ki jo je pripravila, dr. Katarina Kresal Šoltes z Inštituta za delo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, oblikovala kompetenčni model za kolektivno dogovarjanje.

Arhiv: Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2018-2019 - Komisija je podaljšala rok za prijavo na Nacionalno tekmovanje za priznanje

Obveščamo vas, da je informacija o podaljšanju roka za Nacionalno tekmovanje za priznanje »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2018-2019« objavljena na portalu Varnost in zdravje pri delu.

Arhiv: Blog

Arhiv: Nov digitalni postopek za oddajo vlog (obrazcev) za prebivanje in delo tujcev eBDP na portalu e-VEM

Na pobudo Gospodarske zbornice Slovenije je projektna vladna skupina predstavila konkretne rešitve, s katerimi se (deloma) odpravlja administrativne ovire tudi na področju zaposlovanja tujcev. Tako je s 13.6.2018 prek portala e-VEM mogoče vlagati elektronske vloge za pridobitev biometričnega dovoljenja za prebivanje in delo, kar prinaša pomembne prihranke v času in denarju za vlagatelje in upravne enote.

Arhiv: Izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije – BREXIT

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske je 29. marca 2017 Evropski svet uradno obvestilo o odločitvi za izstop iz Evropske unije.

Arhiv: IP je pripravil več uporabnih nasvetov za podjetja in organizacije o Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR), kot inšpekcijski organ pa ne sme dajati nasvetov o konkretnih rešitvah

Informacijski pooblaščenec (IP) je v prizadevanjih, da bi podjetjem in drugim organizacijam olajšal priprave na začetek uporabe nove evropske Splošne uredbe o varstvu podatkov pripravil številne uporabne nasvete in mnenja.

Arhiv: Kompetenčni model za kolektivno dogovarjanje

S strani izvajalca Inštituta za delo pri Pravni fakulteti v Ljubljani smo prejeli dokument »Analizo stanja na področju usposobljenosti za kolektivno dogovarjanje«, ki je podlaga določitve kompetenc in oblikovanje kompetenčnega modela za kolektivno dogovarjanje. Osnovne ugotovitve kažejo, da je treba potrebna znanja, spretnosti in sposobnosti pogajalcev kolektivnega dogovarjanja, deliti na: