Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

PEACOC - Mentorstvo e-poslovanja za gradbena MSP

Začetek: 1.12.2020- 31.11.2022
Št. projekta: 2020-1-UK01-KA202-079235
Spletno mesto projekta: PEACOC.eu 

Spletni tečaj e-poslovanja sedaj prosto dostopen! Ustvarite svoje uporabniško ime in geslo in že imate dostop do 9 modulov, skozi katere se boste seznanili z vsemi pomembnimi vidiki e-poslovanja in dobili veliko konkretnih nasvetov za odločen korak k digitalizaciji poslovanja. Kliknite tukaj!


Na voljo pa je tudi spletni program GENIE, s pomočjo katerega lahko ugotovite, katera znanja o e-poslovanju potrebujete. Na tej povezavi izpolnite vprašalnik, rezultati pa vas bodo napotili na tisti del spletnega tečaja, ki je za vas še posebej koristen. Kliknite tukaj


Predstavitev PEACOC spletnega tečaja e-poslovanja, na GZS v Ljubljani, 25.10.2022

Ob zaključku Erasmus+ projekta PEACOC smo organizirali konferenco, na kateri smo predstavili pomen digitalizacije poslovanja v gradbeništvu. Predstavili smo nov brezplačen spletni tečaj za usvajanje veščin e-poslovanja. Povzetek dogodka in gradiva si lahko ogledate tukaj


Na Celjskem sejmu MOS je 16.9.2022  potekala okrogla miza z naslovom Prihodnost gradbeništva je digitalna. Predstavili smo tudi projekt PEACOC. Preberite novico o dogodku.

 

Publikacije projekta: 

Bilten št. 1Bilten št. 2Bilten št. 3 in Bilten št. 4
Prvi projektni članek: Digitalizacija gradnje v Evropi: kako lahko PEACOC pomaga!
Infografika  o projektu na splošno
Infografika o spletnem tečajua E-poslovanje

Video o projektu


Opis iniciative: V širši gradbeni industriji danes e-poslovanje večinoma uporabljajo velika podjetja, manjši podjetja pa v tem sektorju v resnici prezrejo njegov resnični potencial. Naš cilj je razumeti razloge in izboljšati položaj, tako da malim in srednjim podjetjem s širšega gradbenega področja damo priročna orodja za izkoriščanje prednosti e-poslovanja. PEACOC bo razvil program usposabljanja, ki bo obravnaval profil ECVET vodje e-poslovanja v gradbenem sektorju.

Cilji:  

  • Oblikovati, razviti, preizkusiti, uvesti in razširjati inovativen okvir usposabljanja za podporo spretnosti gradbenih MSP in usposabljanje posameznikov, ki se želijo zaposliti v gradbenem sektorju v državi EU.  
  • Razviti gradbeni sektor EU z razvojem profila strokovnjaka za e-poslovanje, ki je sposoben oblikovati strategije e-poslovanja oz. e-poslovanja za sprejetje IKT, da bi razkril potencial številnih storitev, ki so na voljo virtualnemu, brezmejni gradbeni skupnosti s projekti in celo pisarnami na različnih lokacijah.


OZADJE PROJEKTNEGA PREDLOGA: 
E-commerce in Small Medium Enterprises (SMEs)
Evropski kompetenčni okvir za podjetništvo (EntreComp)

Podjetja poznate novo spletišče digital-construction.ec.europa.eu? Spletna stran Evropske komisije, namenjena podpornim ukrepom za digitalizacijo gradbenih MSP, je zdaj na spletu.
https://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20210204IPR97127/put-digital-skills-at-the-heart-of-education-and-training-policies
https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/shaping-europe-digital-future_en


Partnerstvo obsega 6 organizacij iz 6 držav: Podjetje za razširjanje znanja in izobraževalne tehnologije, 2 ponudnika poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki MSPjem ponujata poslovno podporo in poučevanje s poudarkom na širšem gradbenem sektorju, digitalna agencija, ki razvija spletne aplikacije po meri, 2 organa, ki zastopata MSP iz širši gradbeni sektor. 

Koordinator:  CIVIC COMPUTING LIMITED (Združeno kraljestvo)
Partnerji (opis vseh):  IDEC (Grčija), ATERMON B.V. (Nizozemska), ITECONS INSTITUTO DE INVESTIGACAO E DESENVOLVIMENTO TECNOLOGICO PARA A CONSTRUCAO ENERGIA AMBIENTE E SUSTENTABILIDADE (Portugalska)
GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE (Slovenija) in FyG (Španija)


 


    

Projekt je sofinanciran s strani  EU programa Erasmus+.